Marinus (51) uit Maartensdijk is eenzaam en zoekt een maatje

De zomerperiode is voor veel mensen extra eenzaam. Handjehelpen is daarom hard op zoek naar buurtbewoners die ook in deze maanden graag iets voor een buurtgenoot willen betekenen. Zoals voor de 51-jarige Marinus.

Marinus (51) woont zijn hele leven al in Maartensdijk. Hij is licht verstandelijk beperkt en heeft autisme. Daarnaast is hij een lieve en vriendelijke man, die soms best eenzaam is. Zijn broer en schoonzus en een vriend die hij in het weekend ziet, zijn z’n enige sociale contacten. Hij zoekt daarom iemand om het liefst wekelijks (minder vaak kan ook in overleg) leuke dingen mee te doen, en om wat mee te kletsen. 

Marinus werkt van maandag t/m vrijdag in de schoonmaak bij het RIVM, dit geeft hem zijn structuur. In de middagen of in het weekend zoekt hij een maatje waarmee hij koffie kan drinken, een praatje kan maken en als het leuk is een rondje mee kan wandelen of fietsen (max 10 kilometer). Een pannenkoek eten in Lage Vuursche zou Marinus ook leuk vinden om te doen. Of kaarten, een bordspelletje doen of samen naar een (actie)film kijken op televisie. Wellicht dat een vrijwilliger met Marinus op termijn naar activiteiten van Mens de Bilt kan gaan, zoals een wandelgroep of koken. Dit is voor nu nog een stap te ver, Marinus wil eerst graag één op één contact met jou. 

Marinus zijn hobbies zijn verder schietspellen op de computer (dit doet hij alleen in het weekend) en YouTube filmpjes kijken, waaronder Tom & Jerry. Ook gaat hij graag een blokje om in de buurt.

Ben jij de man of vrouw tussen de 40 en 60 jaar, die het leuk vind om te kletsen en erop uit te gaan met Marinus? Zelf is Marinus nogal verlegen, maar hij luistert graag. Neem vrijblijvend contact op met regiocoördinator Merel Heine om te kijken of er een match is met deze of andere buurtgenoten die hulp kunnen gebruiken! Merel: 06-46 58 18 83 of mheine@handjehelpen.nl

Handjehelpen