Herdenking Japanse capitulatie De Bilt

Op maandag 15 augustus om 13.30 uur vindt de jaarlijkse herdenking plaats van de capitulatie van Japan en daarmee het werkelijke einde van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking wordt gehouden bij het monument voor het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven.

In 2010 is voor het monument een nieuwe steen met plaquette geplaatst. Onder het monument is de aarde gemengd met grond van het Ereveld Kalibanteng op Java. Hiermee worden de vele duizenden Nederlanders en Nederlandse onderdanen herdacht die ten gevolge van de Japanse bezetting in Azië het leven lieten, dan wel anderszins hierdoor werden getroffen. Bij deze herdenking zal ook de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer J.H. Oosters, aanwezig zijn.

Dit jaar verzorgt het harmonieorkest Kunst en Genoegen de muzikale omlijsting en de Taptoe. Na de herdenking zal er een defilé gehouden worden.  Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee met spekkoek. 

U wordt verzocht maandag 15 augustus aanstaande rond 13.15 uur aanwezig te zijn zodat de herdenking precies om 13.30 uur kan beginnen. Voor meer informatie over de herdenking kunt u contact opnemen met mevrouw A.M. Bovee, 06-28149758.

Zelf herdenken 
Sinds 1999 wordt op 15 augustus officieel gevlagd. Wij verzoeken u maandag 15 augustus aanstaande de vlag te hijsen als erkenning en ter nagedachtenis aan allen die de oorlog niet hebben overleefd. Bij het monument hangt de vlag tijdens de herdenking halfstok. Na de twee minuten stilte gaat hij vol in top.

Gemeente De Bilt