Senioren na Corona weer op volle toeren

Aan de cijfers te oordelen gaat het weer merkbaar crescendo. Senioren hebben een duidelijke behoefte om opnieuw actief te worden. Er uit te gaan. Was er bij de Seniorenvereniging Zeist (ASZ) sprake van een niet eerder voorgekomen terugval naar bijna 1.500 leden, voornamelijk door de Corona, dan is in luttele maanden daarna het aantal de 1.600 gepasseerd.

De nieuwkomers werden onlangs in het Torenlaan Theater, het nieuwe thuis van de vereniging, feestelijk verwelkomd. Ze hebben er ASZ vrijwilligers ontmoet die hun uitleg gaven over de ruim 30 uiteenlopende activiteiten. De bereiker van de mijlpaal met  ‘verse’ lidnummer 1.600, mevrouw Carla Oude Elfrink en de flankerende leden met nrs 1.599 en 1.601 werden speciaal onthaald.  

Omdat er zo veel terugkerende activiteiten zijn die de ASZ mede op toeren houdt moet oververhitting van de circa 100 vrijwilligers voorkomen worden. Daarom doet ook de ASZ in het gemeentehuis van Zeist op zaterdagmiddag 17 september a.s. mee aan de jaarlijkse vrijwilligersmarkt. Een initiatief van de Vrijwilligerscentrale afdeling Zeist. Om mensen te mobiliseren om zich voor het hogelijk gewaardeerde vrijwilligerswerk op te geven. Een week later op zaterdagmiddag 24 september a.s. vanaf 13:00 uur zijn potentiële vrijwilligers in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist, opnieuw bij de ASZ welkom. Ze hoeven daarop overigens niet te wachten, want men is er op de dinsdagen van 17.00 tot 18.00 uur graag gezien tijdens de vaste ASZ sociëteitsmiddagen. Om de sfeer te komen proeven. 

Leden ASZ
Fotograaf
Han Willems