BENG! werkt samen met ‘om’ aan groene Biltse energie

Energiecoöperatie BENG! werkt nauw samen met om | nieuwe energie aan de opwek van steeds meer groene energie in de gemeente De Bilt. Dit is nog belangrijker geworden nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen. Het zijn weer overstapweken in energieland. En dit jaar zijn ze extra beladen, want het is onrustig op de energiemarkt. De torenhoge gasprijzen als gevolg van de groeiende wereldwijde vraag en lage voorraden, laten zien hoe belangrijk het is om onze stroom zelf op te wekken.
 
Samen met om | nieuwe energie is energiecoöperatie BENG! stevig op weg om de energievoorziening in de gemeente De Bilt te verduurzamen. om heeft met bijna 60 lokale energiecoöperaties al groene energie opgewekt voor honderdduizenden huishoudens. Ook in de gemeente De Bilt.

Omdat om geen winstoogmerk heeft, wordt de winst gebruikt voor de ontwikkeling van meer duurzame energieprojecten én voor structurele tariefverlaging.

Op de website van BENG! www.bengdebilt.nl is meer informatie te vinden.

BENG! is een onafhankelijke lokale energiecoöperatie van en voor alle inwoners van gemeente De Bilt. Samen gaan we voor een energieneutrale gemeente. Dat betekent dat we met alle inwoners, bedrijven en instellingen samen net zoveel energie opwekken als we gebruiken.

BENG!