Viering 200ste geboortejaar Multatuli in De Klinker

Datum

In het kader van het Multatuli herdenkingsjaar 2020 organiseert Literair Zeist donderdagavond 9 december, 19.30 uur, een avond over Multatuli, pseudoniem van Eduard Douwes Dekker, in het theater van De Klinker. 

De avond wordt geopend door voordrachtskunstenaar Sjef Honer die het verhaal van ‘Saïdjah en Adinda’ uit Multatuli’s ‘Max Havelaar’ zal voordragen. Elsbeth Etty, voorzitter van het Multatuli Genootschap en columniste, geeft een lezing, waarin ze de schrijvers Multatuli en Willem Wilmink (Zeistenaar van 1981 t/m 1991) als rebel en dwarsdenker met elkaar vergelijkt. Etty schreef een biografie over Willem Wilmink. De titel van de lezing is ‘Two rebels with a cause’. 

Verder is van 9 december 2021 tot 7 januari 2022 een tentoonstelling van etsen van schrijver, graficus en schilder Harry van Kruiningen (1906-1996) te zien in de foyer van het theater van De Klinker (2e verdieping). Deze serie van 22 werken is geïnspireerd door de ‘Minnebrieven’ van Multatuli. Martijn Breuning, voorzitter van de Stichting Harry van Kruiningen, zal deze avond een korte toelichting geven bij deze tentoonstelling.

Deze activiteiten worden in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist georganiseerd.

Meer informatie is te lezen op www.literairzeist.nl. Kaarten zijn daar online te koop en bij     vestigingen van Bibliotheek Idea. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en andere activiteiten van Literair Zeist? Dan kunt u zich, via de website, aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.
 

Fotograaf
César Mitkiewicz
Multatuli