Lift je leven programma begint weer in december

Op dinsdag 14 december start er nieuwe Lift je leven groep. Dit actieprogramma is ontwikkeld door dr. Jeanine Schreurs. Nadat zij zelf forse daling in haar inkomen meemaakte, is zij haar leven anders gaan inrichten, veel duurzamer. Zo merkte ze dat ze zich met minder geld en minder spullen, gelukkiger ging voelen.  Uiteindelijk leidde deze ervaring tot een promotieonderzoek. Haar proefschrift is vertaald in het praktische en toegankelijke Lift je leven programma, dat in meerdere gemeentes in Nederland te volgen is. 

Er zijn 3 thema’s die aan bod komen:
- Goed met geld
- Goed met gezondheid
- Goed met groen
De drie thema’s sluiten goed aan bij de maatschappelijke discussies op dit gebied.

Marieke van Nimwegen haalde het Lift je leven actieprogramma in 2015 naar De Bilt. Ondertussen zijn er al 11 groepen geweest, met veel tevreden deelnemers. Nu gaat Annie Naber verder met nieuwe groepen. Het zijn kleine groepen van maximaal 10 personen. Daardoor is er aandacht voor ieders verhaal. Het Lift je leven programma bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2,5 uur.

De deelnemers krijgen de cursusmap ‘Lift je leven’ waarin veel inspirerende verhalen en opdrachten staan. Er is ook een cursusmap voor laaggeletterden, met minder tekst en meer illustraties; ook uitermate geschikt voor mensen die nog niet lang in Nederland zijn.
De volgende groep start op 14 december a.s. van 19.00 – 21.30 uur in de Bibliotheek Bilthoven. 

Deelname is gratis. Voor meer informatie kijk dan op www.stichtinglift.nl  Aanmelden kan via info@stichtinglift.nl 
 

Lift je leven