Voedselbank De Bilt wint Groene Lintje

De Biltse Voedselbank is de winnaar geworden van het Groene Lintje 2021. Onlangs ontving Jolanda van Hulst, voorzitter van het bestuurd, op den Biltse Streekmarkt de eervolle onderscheiding uit handen van Anke Hazeleger, de winnaar van 2020 met Plog it Up De Bilt. 

De ruim 70 vrijwilligers van de Voedselbank voorzien wekelijks meer dan 125 huishoudens van voedsel. Het gaat hier om huishoudens die te weinig geld over hebben om voedsel en kleding te kopen. Daarnaast verdiende de Voedselbank de nominatie, omdat op deze manier de verspilling van voedsel wordt tegengegaan.

Ieder jaar reikt GroenLinks De Bilt het Groene Lintje uit aan een organisatie, bedrijf of persoon die een bijzondere bijdrage levert aan een sociaal en duurzaam De Bilt. Inwoners konden via internet hun stem uitbrengen op een van de drie genomineerde initiatieven en ruim de helft koos voor de Voedselbank. 

De andere genomineerden waren Duurzaam De Bilt en het Bestuur van de Vereniging van Eigenaren Kruisbekflat Bilthoven. Informatie en filmpjes van de drie genomineerden zijn nog te bekijken op de  website van GroenLinks De Bilt: debilt.groenlinks.nl
 

Groene lintje
Fotograaf
Michel Reij