Starten met muziek bij KunstenHuis

Iedereen vanaf 1 jaar is van harte welkom bij KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist om kennis te maken met muziek. De muziekschool biedt hiervoor verschillende mogelijkheden in het programma ‘Starten met muziek’. Op veler verzoek worden deze succesvolle kennismakingscursussen nu ook op zaterdag aangeboden.

Speciaal voor kinderen tussen de 1 en 9 jaar biedt de muziekschool diverse cursussen Starten met muziek. Samen muziek maken is een leuke eerste ervaring voor kinderen om kennis te maken met muziek. Zo worden zij spelenderwijs enthousiast gemaakt over muziek en ontwikkelen ze een muzikale basis. Muziek is een uitlaatklep voor expressie en geeft plezier; vele blije gezichten zijn het resultaat! Een ideale start van een leven lang genieten van muziek.

Cursussen
Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo is er Muziekplezier voor kinderen van 1 tot 4 waarbij kinderen en hun (groot)ouders op een speelse manier in aanraking worden gebracht met muziek. Muzieksucces van 4 tot 6 speelt in op het bewegend leren en ontdekken van kinderen. Muziekkracht van 6 tot 8, waar de ideale basis wordt gelegd voor het leren bespelen van een instrument en Muziekcarrousel (6-9 jaar), voor kinderen die graag een instrument willen leren spelen, maar nog niet goed weten welke. In een cyclus van 4 weken komen er in een jaar acht verschillende instrumenten aanbod.

Muziekplezier van 1 tot 4, Muzieksucces van 4 tot 6 én Muziekcarrousel (6-9 jaar) worden vanaf 18 september op zaterdagochtend aangeboden in Zeist. 

Première en Poppremière
Het KunstenHuis heeft daarnaast een programma ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar: Première. Zij krijgen dan wekelijks, naast een instrumentale les, ook een groepsles met andere instrumenten. Ze leren op het gehoor spelen en werken aan een brede muzikale ontwikkeling: samenspelen en zingen, voor elkaar spelen en notatie. Speciaal voor popmuzikanten tussen 9 en 13 jaar is er Poppremière waarbij hij of zij naast de individuele les ook meteen in een echte band gaat spelen! 

Bovenstaande cursussen worden gegeven in De Bilt, Zeist en Maartensdijk. Kijk voor meer informatie en inschrijven op: www.kunstenhuis.nl
 

Maak kennis met de verschillende starten met muziek cursussen van het KunstenHuis.
Fotograaf
Dieuwertje van Ravenswaaij