Nieuw Popkoor: 'We mogen weer geluid maken'

In Zeist wordt gestart met een nieuw popkoor: Unmute. In de Noorderlichtkerk gaan de wekelijkse repetities van start. Dirigent Jeroen Zijp heeft er ontzettend veel zin in.

Het afgelopen jaar was het stil in de korenwereld. "Corona heeft ervoor gezorgd dat de koren in Nederland niet meer konden repeteren. Veel koren zijn gestopt en het online repeteren was slechts een slap aftreksel van de swingende wekelijkse repetities. “Iedereen stond op mute in de Zoom en Skype repetities”, aldus dirigent Jeroen Zijp.

En dus werd er thuis op zolderkamertjes gezongen. Achter een schermpje en zonder dat men elkaar kon horen. "Dat is natuurlijk niet waar een koor voor bestaat. Gelukkig zijn de maatregelen weer versoepeld en kan er in september weer worden gezongen. Ik besloot daarom een nieuw koor op te richten met de toepasselijke naam Unmute."

“We mogen weer geluid maken”, zegt Jeroen lachend, “we mogen weer samen zingen en samen muziek maken, we hoeven niet meer op mute te blijven staan”. Op woensdagochtend is iedereen welkom om te komen zingen bij Unmute. “Het gaat om genieten van muziek”, legt Jeroen uit, “het doel is om gezellig samen muziek te maken”. Vanaf 15 september repeteert Unmute op elke woensdagochtend in de Thomaszaal van de Noorderlichtkerk. De repetities zijn van 9.30 uur ‘s tot 11.30 uur.

Unmute zoekt enthousiaste zangers. “Iedereen is welkom”, vertelt Jeroen enthousiast. Het genre is popmuziek en het is mogelijk zelf nummers aan te dragen voor het repertoire. Een uniek feit van Unmute is de contributie. Je betaalt geen maandelijks vast bedrag, maar je betaalt voor de repetities die je aanwezig bent.

"Elke repetitie kost €10,00 die je bij aanvang van de repetitie kunt pinnen of contant kunt betalen. Kun je een keer niet komen? Geen probleem! Wel wordt er van je verwacht dat je, in de aanloop naar een optreden, zorgt dat je je partijen kent en goed mee kunt zingen met het koor."

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden voor een repetitie? Stuur dan een e-mailtje naar: info@popkoorunmute.nl Check ook www.popkoorunmute.nl

Popkoor Unmute Jeroen Zijp