Gezelligheid en vele activiteiten bij postzegelvereniging

Na maanden stilte konden we deze zomer weer bijeenkomen, de leden van ZZZ2000, verbonden door postzegels, poststukken en postgeschiedenis. Er was erg veel animo, ondanks de beperkingen. En dan merk je ook dat leden van elkaar weten wat ze verzamelen en dat leidt tot vele contacten en vooral ook het doorgeven van leuke dingen: men brengt wat voor elkaar mee. 

Neem nou de augustusbijeenkomst. Daar komt dit stukje uit voort. Zoals een cadeautje van Bob die postzegels uit Panama voor me had gevonden. En toen kwam Wim die een stapel moderne poststukken uit allerlei landen liet rondgaan voor de liefhebbers. Menigeen ging blij naar huis. Iet had enkele moderne Russische zegels meegebracht, ook al leuk. 

Uit de stapel van Wim viste ik een heel aantrekkelijke enveloppe met een mooie postzegel van een stoomtrein. Nee, ik verzamel geen treinen, maar deze postzegel is gewoon heel mooi en gaat naar mijn boek “mooie postzegels”.  Op de veiling bleek dat onze leden alles verzamelen, van Andorra tot Zambia, van IJsland tot Australië, van Japan tot de Antillen.

Je komt ook list en bedrog tegen... Een tweede enveloppe kwam uit Frankrijk waar oude Franse zegels geldig blijven. In Amerika geldt hetzelfde: een dollarcent op een oude postzegel uit 1880 blijft een dollarcent frankeerwaarde. Ik zou zulke klassieke zegels echter nooit wegplakken! Helaas moet je van oude Franse postzegels dan wel uitrekenen hoeveel de waarde nu in euro’s is. Rusland is bang voor hergebruik van postzegels: men zou tweemaal post moet bezorgen, omdat een ongestempelde postzegel wordt hergebruikt! Daarom is een snede in de zegel aangebracht, waardoor bij het afweken, stukjes postzegel snel zullen afscheuren en de postzegel dus onbruikbaar wordt. Zomaar de “oogst” van een avondje ZZZ2000.

Wilt u eens kennismaken met onze vereniging? Wilt u graag gezellig een avondje postzegelen, met een veiling, een bingo, een loterij en aanwezigheidsprijzen? Er wordt af en toe ook een lezing gegeven over een filatelistisch onderwerp, meestal in combinatie met een lekkere gratis maaltijd. Kennismaken kan op een van onze verenigingsavonden; iedere eerste woensdag van de maand. Kom gerust langs in het Torenlaan Theater aan de Torenlaan 38 te Zeist. 
Kom daar de sfeer proeven om een lidmaatschap rustig te overwegen. De zaal is open vanaf 19.00 uur, we beginnen om 20.00 uur.  

Kijk voor meer informatie op de website: www.zeisterzegelzoekers2000.nl
 

Clubbijeenkomst ZZZ2000