Help een kind zo thuis mogelijk opgroeien

Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiel thuis. Soms is het nodig dat ze voor een middag, een weekend, maand of langer bij andere mensen terecht kunnen. De gemeente Zeist en andere gemeenten in de regio Zuidoost Utrecht zijn daarom op zoek naar mensen die iets voor deze kinderen willen betekenen. 

Geïnteresseerden kunnen meer te weten komen tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 8 september om 19.30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.openjethuis.nl. Deelnemers aan de bijeenkomst krijgen informatie over alle mogelijkheden om iets te betekenen voor deze kinderen. Ook betrokken jeugdhulporganisaties en ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn aanwezig, en er is gelegenheid voor vragen.

‘Zo thuis mogelijk’
In de regio Zuid Oost Utrecht werken gemeenten (Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Zeist) samen om alle kinderen en jongeren ‘zo thuis mogelijk’ op te laten groeien. Dit betekent dat die gemeenten zich ervoor inzetten dat bij problemen het gezin ondersteund wordt, zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet, of is het nodig om ouders te helpen door kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Die opvang is dan bij voorkeur in een ander gezin.

De gemeenten zoeken gezinnen in alle soorten en maten. Zo is de kans het grootst dat voor elk kind een (tijdelijke) opvangplek is te vinden, die het best bij hem of haar past. 

Gemeente Zeist