Nieuwe serie Boek & Film: My Salinger Year 

Met de vertoning van ‘My Salinger Year’ start 6 september het achtste seizoen van de succesvolle serie boekverfilmingen ‘Boek & Film’ in Filmtheater Figi. Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films staan weer twee series van vijf boekverfilmingen met inleiding op het programma. 

‘My Salinger Year’ is gebaseerd op de autobiografische roman van Joanna Rakoff.  Het boek gaat over een jonge vrouw, die als literair agente werkt en onder meer de fanmail beantwoordt van de populaire, maar schuwe auteur J.D. Salinger, die vooral bekend is van ‘The Catcher in the Rye’. 

Verder staan dit seizoen op het programma: ‘Emma’, ‘Little Women’, ‘Daniel’, ‘First Cow’, ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Shirley’, ‘J’Accuse’ en ‘Mary Shelley’.  De tiende film, te vertonen op 4 april, wordt in oktober bekend gemaakt.

Harry Peters, film- en literatuurkenner en o.a. actief bij het filmfestival Film by the Sea, leidt de films in. Vervolgens wordt de film bekeken en - voor wie dat wil - nabesproken. Iedere deelnemer ontvangt vooraf een reader met meer informatie over het boek, de schrijver, de film en de regisseur. 

‘Boek & Film’ is een initiatief van Literair Zeist i.s.m. Figi Bioscoop en Bibliotheek Idea Zeist.

De films worden vertoond op de eerste maandagavond van de maand in de periode september 2021 – juni 2022. Aanvang 19.30 uur. Kaartverkoop online via www.figi.nl of reserveer telefonisch via de Nederlandse Theater Kassa: 0900-9203. Alle data, series, titels, prijs en de trailers zijn te vinden op www.literairzeist.nl.
 

My Salinger Year