Elisah Pals opent Plastic Free July Zeist

Elisah Pals

Op 24 juni opent Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, in een gratis webinar het evenement Plastic Free July Zeist. Tijdens het webinar deelt ze haar eigen ervaringen, vertelt ze waar je op moet letten en geeft ze praktische informatie over de zero waste lifestyle. Plastic minderen kan gelukkig eenvoudig in kleine stappen. 

Auteur
Samen Duurzaam Zeist

Help mee en behoud natuur rond Driebergen en Maarn

Utrechts Landschap wil natuur rondom Driebergen en Maarn veiligstellen

Ruimte in de provincie Utrecht is schaars. Juist daarom is het belangrijk bestaande natuur zoveel mogelijk te behouden. Utrechts Landschap krijgt de kans om 120 hectare natuur rondom Driebergen en Maarn van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan te kopen en te voor altijd veilig te stellen. Boswachter Alex Westerman roept omwonenden op om daarbij te helpen.

Auteur
Utrechts Landschap

Stichtsche Rugbyclub sluit kort seizoen af in Nieuwegein

Teamoverleg en gespannen gezichten van de U12 rugbyers van Stichtsche die hun laatste wedstrijd van het seizoen gaan spelen

Na maanden trainen zonder enig vooruitzicht van een wedstrijd werd afgelopen weekend de vierde en laatste wedstrijd van dit vreemde rugbyseizoen afgesloten. Het rugbytoneel was dit keer Nieuwegein waar zowel de thuisclub, Utrecht en Stichtsche act de presence gaven. De 10 wedstrijden voor de 4 SRFC jeugdteams waren de laatste beproeving voor de jonge rugbyers dit seizoen.

Auteur
Stichtsche Rugby club

Wijkbijeenkomsten over Mobiliteitsplan Zeist

Gemeente Zeist

Komende maanden organiseert gemeente Zeist vijf online bijeenkomsten over het verkeer in haar wijken en dorpen. Zij gaat in gesprek met inwoners en ondernemers over kansen en knelpunten op verkeersgebied: hoe kan bijvoorbeeld de verkeersveiligheid of bereikbaarheid verbeterd worden? Welke maatregelen versterken de positie van fietser en voetganger? Wilt u dat er langzamer gereden wordt in uw straat? Vertel het ons op één van de vijf wijkbijeenkomsten.

Auteur
Gemeente Zeist

Algemene Seniorenvereniging Zeist: De senioren gaan weer los!

Logo ASZ

Gaan we weer los? Dit is de vraag die de bijna 1600 leden van de Algemene Seniorenvereniging Zeist stellen aan de nieuwe voorzitter na het bestuur: Lia van Dijk, recent aangetreden als opvolger van Albert van Kuijk. Allemaal ingeënt, dus…..

Auteur
Algemene Seniorenvereniging Zeist

VKZ versterkt team met Marc Majolée als associé

Marc Majolée

Marc Majolée (56) is als associé in dienst getreden bij adviesbureau VKZ. Per 1 juni 2021 versterkt Marc Majolée het team als associé. Hier gaat hij zich als strategisch adviseur bezighouden met de conceptuele en procesmatige kant van (retail)vastgoed- en gebiedsontwikkelingen.

Auteur
VKZ

Verduurzaming L-flat in volle gang

Wethouder Marcel Fluitman overhandigt een pannenset aan mevrouw Bieter  in haar gerenoveerde keuken in de L-flat. Samen met Rob Wassenberg van Woongoed Zeist bekijkt hij ook het nieuwe kooktoestel dat al eerder geplaatst is.

Bij de renovatie van de L-flat is er veel aandacht voor duurzaamheid. Woningcorporatie Woongoed Zeist heeft voorzieningen aangebracht in alle keukens zodat de bewoners elektrisch kunnen gaan koken. Alle gasleidingen worden verwijderd. Van de gemeente Zeist krijgen alle bewoners een kooktoestel en een pannenset.

Auteur
Gemeente Zeist