Directeur zorg HDI Anette Pet zwaait af

Oud-directeur zorg Anette Pet, algemeen directeur Hanneke Haanraadts en de nieuwe directeur zorg Martine van der Goot

Anette Pet werkt sinds 2000 bij het Helen Dowling Instituut als klinisch psycholoog, psychotherapeut en hoofd patiëntenzorg. Sinds 1 oktober 2018 is zij directeur zorg. In haar loopbaan leverde Anette Pet een significante bijdrage aan de erkenning van de mentale gevolgen van kanker. Per vandaag volgt Martine van der Goot, klinisch psycholoog en hoofd patiëntenzorg haar op als nieuwe directeur zorg. 

Fotograaf
Pim Geerts

Het meinummer van St Maerten is uit

Seyss-Inquart op bezoek op Persijn in 1942

‘Arbeidsdienst voor Meisjes, Kamp IX, Huize Persijn., 112’ Met deze verwijzing in een oud telefoonboek wordt de vraag beantwoord, waar het meisjeskamp IX in Maartensdijk toch gevestigd was. Sint Maerten nummer 64, het tijdschrift van de Historische Vereniging Maartensdijk is uit en ligt zowel in de bus van de abonnees als in de schappen van de winkels. Prijs in de losse verkoop is € 6.

Advies Burgerberaad over jaarwisseling aangeboden

Dick van Ginkel (links) en de vier deelnemers van het Burgerberaad die het advies overhandigden (Hennie, Lydia, Lars en Wael).

Het Burgerberaad heeft onlangs zijn advies over de jaarwisseling in Zeist aangeboden aan de gemeenteraad van Zeist. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis. Alle deelnemers aan het Burgerberaad hebben met het advies ingestemd. Vier leden van het Burgerberaad overhandigden het advies aan plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Dick van Ginkel. De gemeenteraad gaat het advies nu aandachtig lezen en bespreken en neemt er op 4 juli een besluit over.

Nieuw Stadsdichtersduo voor Zeist!

Stadsdichter Pauline PIsa

Pauline Pisa (zie foto) en Jan-Paul  Rosenberg zullen de komende twee jaar het stadsdichterschap van Zeist invulling geven. Literair Zeist organiseerde in samenwerking met KunstenHuis Idea en het Internationaal Liedfestival Zeist op vrijdagmiddag 12 mei een bijeenkomst in De Klinker.

Eerste burgeramendementen in Zeist aangeboden

Overhandiging burger-amendementen aan plv. raadsvoorzitter Dick van Ginkel

Het is de eerste keer in Nederland dat burgeramendementen aan een gemeenteraad zijn aangeboden. Afgelopen december heeft de Zeister gemeenteraad als experiment een regeling aangenomen. Vijf individuele burgers, gesteund door de grote wijkverenigingen en groene organisaties, hebben 3 burgeramendementen opgesteld. 

Theatergroep Demasqué speelt DE WETTEN

Theatergroep Demasqué speelt DE WETTEN

In een wervelende, rake voorstelling van woord, beeld en geluid nemen we je mee in de levens van negen normale mensen. Hoe doen ze dat eigenlijk, dat leven? Met humor, verbeelding en oprechtheid delen ze hun zoektocht. Is er een handboek of basisset aan regels die ze moeten volgen? Of kloten ze allemaal maar wat aan… DE WETTEN is te zien van vrijdag 2 juni 2023 t/m zaterdag 10 juni 2023. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demasque.nl

Jubileum Alexander Monro Ziekenhuis

Tien jaar gespecialiseerde borst(kanker)zorg

Het in borst(kanker)zorg gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis bestaat tien jaar. Het ziekenhuis is in deze periode uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van de borstkankerzorg én patiëntbeleving. Vanaf de start is een vaste top tien notering verworven op ZorgkaartNederland, waar het ziekenhuis gedurende haar bestaansjaren een gemiddelde van een 9,5 scoort.