Utrecht

Filmend een volgende stap maken

ondertekening sociaal mediateam

Maandag 2 oktober tekenden Bernice Ruiter, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Erik van der Veen, directeur Biga Groep een samenwerkingsovereenkomst voor het Sociaal Mediateam. Dit team gaat aan de slag met het maken van verhalen en verwerken die tot social video’s.

Nieuwe samenwerking De Peppel en Klank

Moss

Poppodium De Peppel in Zeist en Stichting Klank in Utrecht zijn een nieuwe samenwerking gestart. Klank brengt muziekprofessionals samen en ondersteunt hen bij het delen van hun passie. In Poppodium De Peppel heb je de kans deze artiesten live te zien. Op zaterdag 23 september vindt een eerste showcase plaats in De Peppel met optredens van Moss, Wavetabler en Future Husband.

Expositie Bunker 600 op Park Vliegbasis Soesterberg

Indrukwekkende toegangsdeur van Bunker 600

Utrechts Landschap heeft een nieuwe expositie in Bunker 600 op Park Vliegbasis Soesterberg. De expositie vertelt het verhaal van de Koude Oorlog en de aanwezigheid van het Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron op Soesterberg. De combinatie van uniek erfgoed uit de Koude Oorlog en de tentoonstelling biedt het publiek de mogelijkheid het indringende verhaal van deze periode te beleven. De bunker kan tijdens thema-excursies bezocht worden.

Fotograaf
André Russcher - Utrechts Landschap

Landingsbaan Park Vliegbasis Soesterberg weer open

Boommarter

Vandaag heeft Utrechts Landschap de hekken van de hoofdlandingsbaan op Park Vliegbasis Soesterberg weer opengezet. Het broedseizoen is ten einde en wandelaars en fietsers kunnen weer volop genieten van het weidse uitzicht en de stilte op de drie kilometer lange baan. Utrechts Landschap bedankt de bezoekers van het natuurgebied voor de bewaarde rust.

Fotograaf
Mark Zekhuis

Nieuwsgierig naar RMN? Bezoek de Open Dag in Soest

Iedereen die geïnteresseerd is in Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) en haar werkzaamheden is zaterdag 16 september van harte welkom op de Lange Brinkweg 81 in Soest. Van 10.00 tot 15.00 uur is het mogelijk om een kijkje te nemen in ‘onze keuken’. Tijdens deze dag zijn een aantal voertuigen van dichtbij te bewonderen, zijn er demonstraties en is het mogelijk om allerlei vragen te stellen aan onze medewerkers. De open dag is geschikt voor alle leeftijden en de toegang is gratis.

Eerste editie Groen Geld Diner groot succes

Opbrengst Groen Geld Diner

Het Groen Geld Diner dat onlangs plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg was een groot succes. Tijdens de benefietavond is in totaal 56.529 euro opgehaald. Utrechts Landschap wil dit geld te gebruiken om natuur aan te kopen van de gemeente De Bilt.

Fotograaf
André Russcher

Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer natuur

Ree

Utrechts Landschap wil meer natuur realiseren in de provincie Utrecht en start daarom een wervingsactie voor meer donateurs. In een provincie waar het inwoneraantal rap groeit en de ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen, zet Utrechts Landschap zich in om natuur en erfgoed te beschermen.

Utrechtse Natuurdagen met honderden deelnemers geslaagd

Excursie met boswachter Martijn Bergen op Park Vliegbasis Soesterberg

De Utrechtse Natuurdagen die Utrechts Landschap vorige week organiseerde waren een groot succes. Met een symposium, een waarnemersdag en een grote publieksdag door de hele provincie, waar honderden Utrechtse inwoners deelnamen aan rondleidingen en activiteiten, stond de week volledig in het teken van de Utrechtse Natuurdagen.