Utrecht

Onthulling levensgrote sculptuur ter ere van start La Vuelta

Onthulling Vuelta beeld

Op 12 augustus rond 16.00 uur wordt de levensgrote sculptuur ‘De Tourrenners’ van de bekende beeldend kunstenaar Jits Bakker onthuld. Het bronzen beeld krijgt, ter ere van de start van La Vuelta later deze maand, een prominente plek op het Ledig Erf in Utrecht. Een toepasselijke locatie in de fietsstad; de topsporters van de Tour de France en de Giro d’Italia zijn hier langs geracet, en over een aantal dagen die van La Vuelta.

Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta op

Onder leiding van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Vallei ruimen ondernemers, bezoekers en bewoners met ‘plogging’ eind augustus de bermen langs het Vuelta-parcours op.

De regio Utrecht komt steeds meer in de ban van de Spaanse wielerkoers La Vuelta, die op vrijdag 19 augustus van start gaat in Utrecht. Op zaterdagmiddag 20 augustus doorkruist het peloton de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De recreatiesector op de Heuvelrug grijpt de passage van de koers aan om zwerfafval in de regio op te ruimen.

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei

Taxatiemiddag in Het Wapen van Rijsenburg

Op donderdag 4 augustus vindt er een taxatiemiddag plaats in Het Wapen van Rijsenburg in Driebergen. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar uw oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De in den lande bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Ontmoet Krypto en Ace uit de film DC Club van Super-Pets

Op zaterdag 6 augustus komt de DC Club van Super-Pets naar je toe. De twee honden Krypto en Ace uit de film komen langs in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Vanaf 11.00 uur is er 45 minuten lang de mogelijkheid voor bezoekers om de personages te ontmoeten.

Ga op de foto met Krypto en Ace en geniet daarna van de film DC Club van Super-Pets, die om 12.00 uur aansluitend vertoond wordt. Tickets voor deze voorstelling bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht zijn hier verkrijgbaar. 

Leesclubs in Utrecht en Zeist zoeken nieuwe leden

Leesgroep

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontdekt nieuwe dingen. Bovendien ontmoet je leuke mensen. Twee verschillende door Senia opgerichte leesclubs in Utrecht en Zeist hebben plaatsen vrij voor geïnteresseerde lezers.

Samen aan de slag voor een robuust watersysteem

Watersysteem Utrechtse Heuvelrug

Klimaatverandering en toenemend gebruik van (drink)water zorgen ervoor dat het watersysteem onder druk staat. De gevolgen hiervan zijn steeds duidelijker zichtbaar in het landschap, ook op de Utrechtse Heuvelrug. Met de Blauwe Agenda slaan overheden en maatschappelijke organisaties de handen ineen om het watersysteem in dit gebied te verbeteren.

Recreatiesector Heuvelrug klaar voor hoogseizoen

Zomervakantie

De recreatiesector op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei maakt zich op voor de zomervakantie, die nu in de regio Midden start is gegaan. Omdat de gastvrijheidssector ongekend hard is getroffen door de Coronacrisis, is komende zomer extra belangrijk voor vraagherstel bij ondernemers en andere toeristische aanbieders. 

Fotograaf
RBT Heuvelrug en Vallei