Gezondheid

Probeer badminton en kom naar sporthal Dijnselburg

De beide badmintonverenigingen in Zeist ('t Slot en BC Zeist) doen mee aan de probeer-badminton-actie van de Badmintonbond. Dit betekent dat iedereen voor 25 euro tien keer een badmintonles (beginnersniveau) kan krijgen. De trainingen starten in oktober. Je kunt je aanmelden in september via probeerbadminton.nu of via de badmintonbond (badminton.nl). Daarna wijst alles zich vanzelf. 

Voorkom burn-out: zelfreflectie tijdens JobOn's Zomertour in Zeist

Van 17 juli t/m 4 augustus 2023 vindt JobOn ’s Zomertour ‘Tijd voor rust, reflectie & groei!’ plaats. Bekend is dat 1 op de 5 werknemers een overstap naar een nieuwe baan overweegt en ruim 1 miljoen Nederlanders kampt met burn-out of bore-out klachten. Reden te meer om werkzoekenden (met of zonder baan) in Nederland via wandelingen en workshops tijd te laten nemen voor zelfreflectie.

10 jaar MS Motion: kom in beweging 10 september op Park Vliegbasis Soesterberg

Tijdens de jubileumeditie van MS Motion vraagt het hardloop- en wandelevenement voor het 10de jaar aandacht voor MS. Het decor: Park Vliegbasis Soesterberg (Den Dolder, Utrecht). Het Nationaal MS Fonds organiseert op 10 september een XL-editie van MS Motion. Ook deze keer zamelen deelnemers geld in voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). Een ziekte die nog steeds ongeneeslijk is en het centrale zenuwstelsel aantast.

Nieuwe locatie voor DOMO groep Irene badminton

Overleg van de Domo groep met Simon Ott van de gemeente De Bilt

De donderdagmorgen (DOMO) groep van badmintonvereniging Irene uit Bilthoven werd in mei geïnformeerd dat zij vanaf september 2023 niet meer in hun vertrouwde Kees Boekehal kunnen spelen. Reden is dat de middelbare scholen uitbreiden en meer gymnastiek uren zullen gaan maken.Dat was behoorlijk schrikken en op zo korte termijn. Met verdriet in ons hart zullen wij dus de vertrouwde lokatie gaan verlaten. 

Geslaagd ontbijt toernooi Irene Badminton

Ontbijt toernooi Irene

De donderdagmorgen (domo) groep van badmintonvereniging Irene uit Bilthoven had onlangs het jaarlijkse ontbijt toernooi, zoals ieder jaar gesponsord door de Plus markt in Bilthoven. Eerst werd er begonnen met een warming-up om de spieren los te maken, daarna het badminton toernooi met leuke prijzen en tenslotte een fantastisch (paas) ontbijt! Heel gezellig en sportief!

Samen wandelen langs de bloesem

Wandeling Schutsmantel

Ambtenaren van Gemeente De Bilt hebben afgelopen week bewoners van Wooncentrum Schutsmantel een gezellige middag bezorgd. Op 21 maart, de eerste dag van de lente, maakten zij samen een wandeling door de wijk. Tijdens de wandeling, die voerde langs bloesem en ontluikende natuur, maakten ambtenaren en bewoners kennis met elkaar. Bij terugkomst wachtte een heerlijk vers gemaakt vruchtengebakje met een kopje koffie of thee. De middag was zowel voor bewoners als ambtenaren een aangenaam uitje.

Raad De Bilt is unaniem tegen nieuwe vliegroute

Vliegroute

Er komt als het aan de Rijksoverheid ligt een nieuwe vliegroute naar Schiphol boven de provincie Utrecht. Deze zogenaamde ‘vierde route’ gaat over onder andere gemeenten De Bilt, Zeist en Utrechtse Heuvelrug, waar de voorgenomen route al tot veel onrust heeft geleid onder de inwoners. GroenLinks De Bilt en VVD De Bilt dienden samen een motie in tegen deze aanvliegroute die in de raadsvergadering van 7 maart door de voltallige raad is aangenomen. 

Bewezen jong blijven met dansen

Dans en muziekavond

Het is wetenschappelijk vastgesteld en geldt zeker ook voor (aankomende) senioren. Als de leeftijd klimt en de fysieke en/of geestelijke ongemakken dienen zich aan, is de dans- en muziekcombinatie een bewezen remedie. Kan ook afremmen. De Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ) realiseert zich dat en organiseert al jaren dans- en dansles-mogelijkheden voor 'young- & oldtimers'.

Fotograaf
Frans de Haas