Gezondheid

SO Noorderlicht ontvangt Gezonde School-vignet

Gezonde school Vignet SO Noorderlicht

Een mooi moment voor SO Noorderlicht: dinsdag 12 oktober reikte wethouder Marcel Fluitman het Gezonde school themacertificaat Welbevinden uit aan de school aan de Noordweg in Zeist. Dit is de vierde school in Zeist die een gezonde school vignet uitgereikt krijgt. Met dit themacertificaat laat de school zien dat Noorderlicht structureel aandacht besteedt aan het welbevinden van de leerlingen. 

Het is weer tijd voor de Mantelzorgwaardering

Mantelzorgwaardering

Vanaf 10 november, de Dag van de Mantelzorg, krijgen mantelzorgers in gemeente de Bilt de Mantelzorgwaardering 2021 uitgereikt. Gemeente De Bilt heeft besloten de waardering opnieuw uit te reiken omdat mantelzorgers het tijdens de corona-crisis extra zwaar hebben gehad. Mantelzorgers ontvangen deze waardering voor de belangrijke en onmisbare zorg en steun die zij geven aan hun naasten. De jaarlijkse mantelzorgwaardering wordt zeer op prijs gesteld en voelt als een erkenning.

Fotograaf
Pixabay

Doe mee aan de opfriscursus contact en vriendschap

Logo ASZ

Bij het ouder worden kunnen (nieuwe) vrienden, die dichtbij wonen een bron van gezelligheid vormen voor het dagelijkse leven en/of om samen buitenshuis actief te zijn. Vriendschappen helpen om eenzaamheid te voorkomen. Maar vriendschappen en het contact ontstaan niet van zelf, dat heeft tijd nodig. En het begint met het leggen van contact. 

‘s Heeren Loo hijst vlag op coming-out dag

Ervaringsdeskundige Judith (rechts) en Ageeth Ouwehand hijsen de regenboogvlag.

‘s Heeren Loo, de grootste zorgorganisatie voor mensen met een (verstandelijke) beperking hijstte onlangs, op coming-out dag, de Progress-vlag. Daarmee vraagt ook ‘s Heeren Loo aandacht voor lhbtiq+. Op het hoofdkantoor in Amersfoort, en op tal van locaties elders in het land, wordt de vernieuwde regenboogvlag gehesen. 

Fotograaf
's Heeren Loo

Medewerkers Charim fietsen tegen eenzaamheid

De twee koplopers van de wielrennersgroep van de Charim Ride vlak voor ze aankomen bij de finish op de Wiltonstraat.

Onlangs organiseerden medewerkers van Zorggroep Charim een fietstocht in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. De 70 km lange fietstocht kreeg de titel ‘Charim Ride’ mee en voerde langs alle locaties van Zorggroep Charim in Veenendaal, Rhenen, Zeist, Amerongen, Woudenberg en Renswoude. Er was zowel een recreatieve groep fietsers als een wielrennersgroep. 

Fotograaf
Bert DIkken

Last Man Standing bij het regenboogfietspad in Utrecht

Elias van Mourik

Het event Last Man Standing van MIND komt dit jaar onder meer naar het regenboogfietspad op het Utrecht Science Park. Bij dit evenement staan deelnemers – tegelijk met honderden anderen – drie uur lang (van 12.00 tot 15.00 uur) op een verhoging op diverse locaties in Nederland. Hiermee vragen zij aandacht voor het belang van mentale gezondheid én halen zij geld op om jongeren die het psychisch moeilijk hebben te ondersteunen.

Twee derde jongeren ervaart gezondheid als (zeer) goed

GGD Regio Utrecht logo

Uit gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht uit 2021 onder 4.401 jongvolwassenen uit de provincie Utrecht blijkt dat de helft van hen gezondheidsklachten of -problemen heeft, zoals concentratie- en slaapproblemen. Ruim een kwart heeft matige tot ernstige psychische klachten. Desondanks ervaart twee derde van de jongvolwassenen hun gezondheid als (zeer) goed ten tijde van de coronapandemie.