Zeist

Stichting Naburen wint Denkbeeldprijs Dementie 2022

Uitreiking Denkbeeldprijs

De Denkbeeldprijs Dementie wordt jaarlijks uitgereikt aan het initiatief wat volgens een gerenommeerde jury een voorbeeld is in het maatschappelijk betrekken van mensen met dementie en hen in hun kracht zet. Stichting Naburen mocht dit jaar op het Nursingcongres deze prijs in ontvangst nemen.

Fotograaf
Macella Strauss

Utrechts Landschap werkt aan veiligheid Zeisterbos

Zagen met gebruik van hoogwerker

Vanaf 21 november vinden er gedurende een aantal weken snoei- en zaagwerkzaamheden plaats langs wegen en paden in het Zeisterbos. Voor de veiligheid van bezoekers van het Zeisterbos verwijdert terreineigenaar Utrechts Landschap dood hout en risicovormende takken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Hoefakker Boomverzorging, gespecialiseerd in groen erfgoed.

Fotograaf
Hoefakker Boomspecialisten

Christiaan de Kleijn sluit debuutseizoen af in stijl

Christiaan de Kleijn

Voor Christiaan de Kleijn begon de laatste ronde van het Nederlands kampioenschap KZ2 op een manier die zijn opmars in de nationale koningsklasse illustreerde: hij toonde zich in de kwalificatie in Genk de snelste en pakte de poleposition. Daarna denderde hij in de prefinale en de finale naar de respectievelijk derde en vijfde plaats.

Fotograaf
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Afscheid ASZ bestuursleden van het vroege uur

Emmy Janssens

Mensen komen en gaan.  Zij die gingen hebben hun sporen nagelaten, wie komt moet ze nog maar zien te verdienen. Zeker als die sporen aanwijsbaar hebben bijgedragen tot de groei en bloei van de Algemene Seniorenvereniging Zeist (ASZ).

Fotograaf
LIa van Dijk

Beperkt aantal cadeaubonnen voor woning-eigenaren

Wethouder Catsburg knipt radiatorfolie op maat voor achter zijn radiator

Huishoudens in de gemeente Zeist kunnen deze maand een cadeaubon van 75 euro aanvragen voor de aanschaf van kleine energiebesparende artikelen en materialen. Denk aan ledlampen, tochtstrippen, een brievenbusborstel, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Vanaf november 2021 was deze cadeaubon beschikbaar voor huurders.

Fotograaf
Mel Boas

Succesvolle start tuin-deelproject in Griffensteyn

Buurttuinders aan de slag in hun Tuintje Verder in Griffensteyn. Staand op de voorgrond Joost van Ettekoven, de Groene Makelaar

In de wijk Griffensteyn is dit voorjaar een tuin van een huurder van Woongoed gedeeltelijk ter beschikking gesteld als moestuin aan vier omwonenden. De tuin, die voorheen slecht werd onderhouden, ligt er nu florissant bij en heeft al een mooie opbrengst aan groente, fruit en bloemen opgeleverd. Deze samenwerking tussen huurder, verhuurder en omwonenden is tot stand gekomen dankzij Tuintje Verder, een nieuw tuin-deelproject van De Groene Makelaar, in samenwerking met Woongoed Zeist. 

Fotograaf
Mel Boas