Zeist

Oekraïense vluchtelingen naar Recreatiepark Dijnselburg

vlag oekraine

De gemeenteraad van Zeist heeft ingestemd met het voorstel om vanaf 1 december Recreatiepark Dijnselburg voor drie jaar te huren voor de opvang van 250 - 300 Oekraïense vluchtelingen. Dit betekent dat vanaf januari Oekraïense mensen vanaf verschillende noodopvanglocaties verhuizen naar Dijnselburg. Hiermee bieden we deze mensen een woonplek voor de komende drie jaar en daarmee rust, stabiliteit en perspectief.

Muziek in de Walkartkerk

Op zaterdagmiddag 25 november verzorgen Wim Markus (zie foto), fluit, en Harry Schram, piano, een muzikaal uur in de Walkartkerk. Het programma laat een bont palet van verschillende stijlen zien, zoals de sprankelende lyriek van een Andante voor fluit en orkest van Wolfgang Amadeus Mozart, de laat romantiek van Sergej Rachmaninof, de moderne muziek van Albert Roussel en de grote sonate voor fluit en piano in b-klein van Johann Sebastiaan Bach.

Tijd: zaterdag 25 november 15.30 – 16.30 uur.

Plaats: Walkartkerk, Kerkweg 23 in Zeist.

Begroting Zeist: beheersing kosten zorg

gemeente zeist begroting

Onlangs overhandigde wethouder Walter van Dijk namens het college van B&W de begroting van de gemeente Zeist aan de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Dick van Ginkel. Het college presenteert een sluitende begroting voor 2024 ondanks forse prijsstijgingen. Maar de financiële onzekerheden zijn nog niet verdwenen.

Duizendpoot Bert Keers ontvangt lintje

bert keers

Onlangs ontving de heer ing. B. (Bert) Keers een Koninklijke Onderscheiding uit handen van Koos Janssen, burgemeester van Zeist. De heer Keers is al 30 jaar intensief betrokken en vrijwillig actief bij Vereniging Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen. Daarnaast heeft hij zich vele jaren verdienstelijk gemaakt als onder meer voorzitter van de Centraal Hervormde Jeugdraad.

Karttalent Christiaan de Kleijn maakt indruk op WK

Christiaan de Kleijn

In de aanloop naar het WK KZ2 in Wackersdorf had karttalent Christiaan de Kleijn al laten zien dat hij op het Duitse circuit een uitstekende snelheid heeft; zondag bewees hij dat door het WK als 22ste af te sluiten. De achttienjarige coureur uit Bosch en Duin bewees zo bij de absolute wereldtop te horen. En dan te bedenken dat hij in de zogeheten superheat nog was uitgevallen met een defecte motor. 

Nieuwe bomen in Laantje zonder Eind

Aangetaste en zieke bomen maken plaats voor nieuwe bomen in het Laantje zonder Eind.

De 150 jaar oude beuken langs het Laantje zonder Eind in het Zeisterbos hebben het moeilijk. De combinatie van warme zomers en droge zandgrond heeft de bomen in een slechte conditie gebracht. Daarom wil Utrechts Landschap de historische laan herstellen door nieuwe bomen aan te planten. ‘Daar komt nog heel wat bij kijken’, vertelt boswachter Jacqueline van Dam. Lezers kunnen meehelpen aan het herstel door een boom te doneren.