Natuur

Nieuwe bomen in Laantje zonder Eind

Aangetaste en zieke bomen maken plaats voor nieuwe bomen in het Laantje zonder Eind.

De 150 jaar oude beuken langs het Laantje zonder Eind in het Zeisterbos hebben het moeilijk. De combinatie van warme zomers en droge zandgrond heeft de bomen in een slechte conditie gebracht. Daarom wil Utrechts Landschap de historische laan herstellen door nieuwe bomen aan te planten. ‘Daar komt nog heel wat bij kijken’, vertelt boswachter Jacqueline van Dam. Lezers kunnen meehelpen aan het herstel door een boom te doneren.

Landingsbaan Park Vliegbasis Soesterberg weer open

Boommarter

Vandaag heeft Utrechts Landschap de hekken van de hoofdlandingsbaan op Park Vliegbasis Soesterberg weer opengezet. Het broedseizoen is ten einde en wandelaars en fietsers kunnen weer volop genieten van het weidse uitzicht en de stilte op de drie kilometer lange baan. Utrechts Landschap bedankt de bezoekers van het natuurgebied voor de bewaarde rust.

Fotograaf
Mark Zekhuis

Rust nodig in herstelde vijvers Pavia en Hoog Beek & Royen

Natuurvriendelijke oever

Het herstel van de vijvers op de buitenplaatsen Pavia en Hoog Beek & Royen is bijna klaar. Om de nieuw aangeplante water– en oeverplanten goed te laten wortelen en groeien is het belangrijk dat honden wegblijven van de oevers en uit het water. Honden die te water gaan en eruit klimmen kunnen bovendien de folie beschadigen waardoor er lekkage ontstaat.

Eerste editie Groen Geld Diner groot succes

Opbrengst Groen Geld Diner

Het Groen Geld Diner dat onlangs plaatsvond op Park Vliegbasis Soesterberg was een groot succes. Tijdens de benefietavond is in totaal 56.529 euro opgehaald. Utrechts Landschap wil dit geld te gebruiken om natuur aan te kopen van de gemeente De Bilt.

Fotograaf
André Russcher

Nieuwe IVN natuurgidsen opleiding iets voor jou?

IVN natuurgidsen

IVN Natuureducatie, afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn, start in januari 2024 met een Natuurgidsenopleiding in Zeist. Deze opleiding duurt tot juni 2025 en het is de bedoeling dat je als natuurgids na afloop een actieve rol gaat spelen binnen onze afdeling. Daarvoor is basiskennis van de natuur geen vereiste, maar het maakt het volgen van de opleiding wel makkelijker.

Film in Torenlaan Theater: Op safari in Kenia

Op zaterdagmiddag 5 augustus kunt u in het Torenlaan Theater met de ASZ op safari door de mooiste wildreservaten in Kenia. Tijdens deze prachtige amateurfilm reist u met Igor Sanjee en Nancy Reijn mee en ervaart u, onder begeleiding van Afrikaanse muziek, hoe het is om oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, buffels, giraffes en cheeta’s. Ook krijgt u een goed beeld van Kenia als u vanuit het safaribusje meekijkt naar de dorpjes en marktjes langs de route.

Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer natuur

Ree

Utrechts Landschap wil meer natuur realiseren in de provincie Utrecht en start daarom een wervingsactie voor meer donateurs. In een provincie waar het inwoneraantal rap groeit en de ruimtelijke ontwikkelingen over elkaar heen buitelen, zet Utrechts Landschap zich in om natuur en erfgoed te beschermen.