Cultuur

Voedselbank De Bilt wint Groene Lintje

Groene lintje

De Biltse Voedselbank is de winnaar geworden van het Groene Lintje 2021. Onlangs ontving Jolanda van Hulst, voorzitter van het bestuurd, op den Biltse Streekmarkt de eervolle onderscheiding uit handen van Anke Hazeleger, de winnaar van 2020 met Plog it Up De Bilt. 

Fotograaf
Michel Reij

Opening Theaterseizoen 2021-2022 Theater Figi

Theater Figi

Het nieuwe theaterseizoen voelt als een frisse, nieuwe start. Na een bijzondere tijd vol verplaatsingen en de grote vraag of een voorstelling wel of niet doorgaat, kunnen we nu definitief de rode loper weer uitrollen voor een groot publiek en alle artiesten. Theater Figi opent het nieuwe seizoen op maandag 18 oktober met het theatercollege ‘Onze Man in Teheran’ van Thomas Erdbrink.

Heleen en Gerrit winnen Monté ver Loren Geschiedenisprijs

Gerrit en Heleen

Onlangs is de ‘De Monté ver Loren Geschiedenisprijs’ uitgereikt aan: Heleen van ’t Vuur en Gerrit van der Vorst uit Zeist.  Zij hebben een indrukwekkend boek geschreven: ‘Dan komen angst en wanhoop aangeslopen’. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben tussen de 350 en 500 Joden ondergedoken gezeten bij vele families en in vele huizen in Zeist. 

Vertelcafé Zeist met verhalen om van te smullen

Op vrijdagavond 5 november organiseert de Werkgroep Zeist Vertelt, weer een heel bijzondere Vertelcafé Zeist.  En zoals de vaste bezoekers al weten maken we van elk vertelcafé een feestje. Dus kom en laat je verrassen en verwennen met de mooiste verhalen. Het wordt gehouden van 20.00 tot plm.  22.15 uur in het Torenlaantheater aan de Torenlaan. Zaal van het Zeister Mannenkoor. De deur staat vanaf 19.30 uur voor iedereen open.