Zorg

De laatste editie ALS Lenteloop Bilthoven

De zevende editie van de ALS Lenteloop te Bilthoven die dit jaar op 6 juni plaatsvindt, zal tevens de laatste editie zijn. Het bestuur van de ALS Lenteloop heeft besloten na zeven jaar te stoppen met de organisatie van dit mooie evenement. 

De ALS Lenteloop heeft zeven jaar lang een grote inspanning gevraagd, maar bovenal heeft het voor velen ontzettend veel positieve energie gebracht! Met alle edities samen hebben we bijna 1,4 miljoen euro netto opgehaald voor onderzoek naar de ziekte ALS en de teller loopt nog steeds. Daar zijn wij trots op. 

Eerste rijdende kinderkamer in Alexander Monro Ziekenhuis

Rosemijn Reimerink en Justin de Wit in de rijdende speelkamer op de afdeling Chemotherapie

De eerste rijdende kinderkamer in het in borstkanker gespecialiseerde Alexander Monro Ziekenhuis werd vandaag geopend door de nu 14-jarige Breast Care Foundation (BCF) kids ambassadeur Justin de Wit, samen met Esther Vergeer. Met deze mobiele kinderkamer kan een kind met de moeder meerijden tijdens de (soms lange) borstkankerbehandelingen zodat het in de nabijheid van de moeder kan spelen.

Fotograaf
Marjolein de Jong

ALS Lenteloop verloot mooie prijzen onder deelnemers 

ALS Lenteloop

Op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni 2022, vindt in Bilthoven alweer de 7e editie van de ALS Lenteloop plaats. Het wandel- en hardloopevenement waarbij de essentie van samen bewegen en samen het leven vieren, voorop staat. Het doel van de ALS Lenteloop is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS en de aanverwante ziekten PLS en PSMA. De organisatie zet dit jaar een bijzondere loting op om mensen te stimuleren zoveel mogelijk geld in te zamelen. 

Online mantelzorgcafé voor mantelzorgers in de GGZ

Als je als partner, kind of ouder, zorgt voor een naaste met een psychische/psychiatrische kwetsbaarheid blijft die zorg meestal onzichtbaar en verborgen voor de omgeving. Mensen in deze situatie zien zichzelf vaak niet als mantelzorger, maar hun zorg en zorgen houden nooit op en zijn langdurig. Ze hebben te maken met onvoorspelbare situaties en onbegrepen gedrag, wat de zorg zwaarder maakt. Mantelzorgers voor iemand met een psychische kwetsbaarheid zijn daardoor vaak eenzaam. Want waar zij mee te maken hebt, is moeilijk met een ander te delen.

Weer een tegel erbij in de Walk of Fame Zeist

Tegellegging Walk of Fame

Onlangs was het zover: vrijwilliger van het jaar 2021 Jolanda Eenhoorn mocht samen met wethouder Marcel Fluitman ‘haar’ tegel leggen in de Walk of Fame. Ook zoon Martijn en vrijwilliger Theo waren van de partij. Het is de vierde tegel op rij in de Walk of Fame die exclusief voor vrijwilligers in de gemeente Zeist is gemaakt. Hij bevindt zich in een zijstraat van de Slotlaan ter hoogte van de Bruna. 

Fotograaf
Mel Boas

PostNL bezorgers letten op eenzaamheid in Zeist

Wethouder Marcel Fluitman (rechts) en een pakketbezorger van PostNL plakken de sticker op de bestelbus. 

PostNL gaat samenwerken met de gemeente Zeist in de strijd tegen eenzaamheid. Recent is een pilot gestart waarbij post- en pakketbezorgers eenzaamheid gaan signaleren. De signalen worden doorgegeven aan welzijnsorganisatie MeanderOmnium die binnen 48 uur naar het adres gaat om een praatje te maken en om te kijken of er een vervolgactie nodig is.

Fotograaf
Mel Boas

Tweeluik over dementie: film thuis ‘The Father’ en online Mantelzorgcafé

Steunpunt Mantelzorg besteedt deze maand aandacht aan mantelzorg voor een naaste met dementie. Op het programma staan twee interessante activiteiten: de bekroonde film “The Father” om thuis te bekijken en het online Mantelzorgcafé over gedragsverandering bij dementie. De film en het online café sluiten goed op elkaar aan, maar u kunt ook aan één van de twee evenementen deelnemen.

College stemt in met plan voor zorgwoningen Dwarsweg

Zorgwoningen Dwarsweg

Op de hoek van de Dwarsweg-Anne de Vrieslaan in Zeist wil de RK woningbouwstichting Zeist een appartementengebouw met 25 zorgappartementen realiseren voor mensen die 24-uurs zorg nodig hebben. Het college van B&W van Zeist heeft besloten medewerking aan deze plannen te verlenen.