De Bilt

Sjoerd Potters: Het ravijn moet van tafel

Staatssecretaris Van Rij in gesprek met DB M50

Op woensdag 20 september vond in Den Haag het M50 evenement ‘Laat ons niet in de st(r)eek!’ plaats. Vele M50 leden waren present om hun middelgrote gemeente te vertegenwoordigen, zo ook gemeente De Bilt. Doel van het evenement was om in gesprek te gaan over actuele thema’s met Kamerleden, bewindspersonen en fractiemedewerkers op de dag na Prinsjesdag. Deze dag vinden in de Tweede Kamer de Algemene Politieke Beschouwingen plaats, het belangrijkste debat van het politieke jaar.

Dameskleding bij boomkwekerij Jan van Vulpen

Op zaterdag 7 oktober 2023 van 10.00-16.00 uur vind je leuke tweedehands dameskleding in de gezellige kas van boomkwekerij Jan van Vulpen aan de Groenekanseweg 250 in Groenekan. Struin langs 25-30 kramen met dameskleding en accessoires als schoenen, sjaals, riemen, tassen en sieraden. Maar ook buiten de kas kun je heerlijk over de kwekerij lopen met bomen, struiken, planten en tuindecoraties. We serveren koffie/thee en lekkers. En parkeren is gratis. Je bent meer dan welkom! Géén handelaren!

Koop een boek, krijg een boek bij Bilthovense Boekhandel

Bilthovense Boekhandel

In het najaar van 2010 kwam de droom van Ike Bekking uit. Aan het Emmaplein opende ze de Bilthovense Boekhandel. Na 2 jaar verhuisde de winkel naar het markante Dudok gebouw aan de Julianalaan. Hier groeide de boekwinkel, dankzij haar passie en vakmanschap, uit tot een begrip bij boekliefhebbers, schrijvers, dorps- en branchegenoten. 

Fotograaf
Eric Coolen

De tweede deelkast in Den Dolder staat bij Pelita!

Deelkast

Onlangs was het zover: Kringloop Zeist kwam de deelkast brengen voor bij de deur van Pelita. Hij is prachtig geworden. Casper Schipper:'' Ik werk nog maar een week of 8 bij deze Kringloop en het was een feest om hem te maken.'' En dat is te zien.  Casper heeft zijn leven gewijd aan timmeren en zo en vooral hergebruik heeft zijn hart. 

Zeister illustrator tekent iconisch Vollenhoven

Julia Blauw, Inge Kneepkens, Alexander Kneepkens

Na maanden werk heeft deze week Zeister illustrator en grafisch vormgeefster Julia Blauw vol trots haar illustraties van Landgoed Vollenhoven gepresenteerd aan de eigenaren. Blauw tekende vier iconische gebouwen op het Landgoed: het welbekende Landhuis, het Koetshuis, de Oranjerie en Stal Den Eijck. 

Opening Expo slavernijverleden in bieb Bilthoven

Expo Slavernijverleden Bibliotheek Bilthoven

Op 30 augustus om 13.30 uur vindt in de Bibliotheek van Bilthoven in Het Lichtruim de officiële opening plaats van de Expo ‘Ik zeg toch Sorry’ met een openingswoord door wethouder inclusie Krischan Hagedoorn. Aansluitend is er een lezing door historicus dr. Anne Doedens. De Expo ‘Ik zeg toch Sorry’ is van 30 augustus tot 30 september te zien in de bibliotheek van Bilthoven.