Filmend een volgende stap maken

Maandag 2 oktober tekenden Bernice Ruiter, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug en Erik van der Veen, directeur Biga Groep een samenwerkingsovereenkomst voor het Sociaal Mediateam. Dit team gaat aan de slag met het maken van verhalen en verwerken die tot social video’s.

Re-integratie trajecten en samenwerkingsprojecten in de regio worden in beeld gebracht en ambassadeurs vertellen over allerlei onderwerpen. De deelnemers in het Sociaal Mediateam leren verschillende professionele en sociale vaardigheden door in de praktijk concreet aan de slag te gaan. Een nieuwe kans voor inwoners die zonder werk thuis zitten.

Na het succes van het Biga Media Team van het re-integratiebedrijf Biga Groep, nu het vervolg met een gezamenlijke aanpak met de Regionale Sociale Dienst. Bernice Ruiter is blij met deze samenwerking en vertelt: ‘‘Door dit gezamenlijk te doen bieden we meer mensen de kans om hieraan deel te kunnen nemen. Een mooie ontwikkeling waarbij het maken van een film wordt ingezet als instrument. Want bij het maken van een filmpje komt veel kijken. Inwoners die nu zonder werk thuis zitten kunnen lekker aan de slag. Een volgende stap zou een re-integratie traject naar werk kunnen zijn. Dat dit ook nog mooie filmpjes oplevert is natuurlijk geweldig.’’

Aanmelden
Mediateamleden Ronald, Marie-Louise, Liesbeth, Lejon en Mike staan in de startblokken. Zij gaan vanaf 10 oktober van start en doen dit om de week op dinsdag. Wil jij dit team versterken? Meld je aan. Ervaring is niet nodig, je leert het allemaal bij ons. We maken graag kennis met jou! Stuur een mail naar Trudy van Laar tvanlaar@bigagroep.nl.

Op de foto: Bernice Ruiter, directeur Regionale Sociale Dienst en Erik van der Veen, directeur Biga Groep tekenen de samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van een aantal leden van het Sociaal Mediateam.

ondertekening sociaal mediateam