Zonnebloem Zeist bezoekt Boerderij De Weistaar

Een ochtend naar Boerderij De Weistaar in Maarsbergen is altijd een gewild uitje. e laatste keer dat we hier waren (ruim drie en een half jaar geleden), was ter gelegenheid van een feestelijke bijeenkomst ter afsluiting van ons 40-jarige afdelingsjubileum. 

De vrijwilligers van De Zonnebloem Zeist hebben onlangs onze gasten thuis opgehaald en met 20 bezoekers, gasten en vrijwilligers, via een leuke route naar deze boerderij met een landbouwmuseum en een landwinkeltje gereden. a binnenkomst werden we in de gezellig ingerichte ontvangstruimte met koffie/thee met een krentenwegge ontvangen. Daarna volgde aan de hand van een vragenlijst over oude spreekwoorden een bezoek aan het kleine landbouwmuseum. Ter afsluiting werd er in het landwinkeltje o.a. veelvuldig lokaal gemaakte kaas gekocht.

Daarna was het helaas weer tijd om onze gasten naar huis te brengen. Zo midden in de vakantieperiode, waarbij familie, vrienden en bekenden op vakantie zijn, was het er even lekker tussenuit.  Het was een gezellige ochtend zo samen. 

De Zonnebloem Zeist verzorgt vaak van dit soort uitjes en doet dat voor Zeistenaren boven de 18  jaar met een lichamelijke beperking. De afdeling doet dit al sinds 1979. De afdeling telt zo’n 34 vrijwilligers en circa 130 Zonnebloemgasten. Een andere activiteit is het afleggen van huisbezoeken. Voor meer foto’s en informatie over De Zonnebloem afd. Zeist, zie www.zonnebloem.nl/zeist   

Zonnebloem Zeist bezoekt Boerderij De Weistaar