Woningbouwplan op locatie politiekantoor Leyenseweg

Onlangs is de koop- en realisatie overeenkomst getekend tussen Aalberts en Did Vastgoedontwikkeling en de gemeente De Bilt. Sinds december 2020 zijn Aalberts en Did Vastgoedontwikkeling eigenaar van het voormalige politiekantoor aan de Leyenseweg in Bilthoven. Met het ondertekenen van de koop- en realisatieovereenkomst is er overeenstemming bereikt met de gemeente De Bilt over de aankoop van de naastgelegen volkstuinen. Aalberts en Did Vastgoedontwikkeling zijn daarmee volledig eigenaar van een aaneengesloten perceel geworden, een stap dichterbij de realisatie van een integraal woningbouwplan!

Programma
Het beoogde woningbouwplan omvat in totaal 68 woningen bestaande uit 16 eengezinswoning, 16 koopappartementen, 22 sociale huurappartementen en 14 middeldure huur appartementen. Een fraaie mix aan woningen bestemd voor verschillende doelgroepen en inwoners van Bilthoven. Het woningbouwplan wordt in de markt gezet onder de naam Bink Park. Met een knipoog naar het verleden refereert Bink Park naar het voormalige huis van de binken (politiekantoor). Daarnaast weerspiegelt de naam onze ambitie om de nieuwe woningen in een parkachtige setting te situeren. Bink Park, een b(l)oeiende nieuwe woonbuurt in Bilthoven!

Stedenbouw en architectuur
De in jaren ’20-’30 architectuur ontworpen woningen bevinden zich rondom een centrale, groene en multifunctionele plek. De plek is geschikt om te ontmoeten, te spelen of op een bankje te genieten van de fraai aangeplante borders en spelende buurtkinderen. De organische vormen en hoogte verschillen zorgen voor een sfeervol binnengebied. Daarnaast ontstaat er door te spelen met verschillende hoogtes ruimte om bij hevige regenval water op te vangen. Bink Park wordt een intieme woonbuurt met oog voor klimaat en duurzaamheid, ontworpen in een geliefde - en voor Bilthoven -passende architectuurstijl.

Planning
De ter inzage periode van het bestemmingsplan is onlangs gesloten. Wanneer de woningen in verkoop gaan is op dit moment nog niet bekend en geheel afhankelijk van het verloop van de procedure om tot een vastgesteld en onherroepelijke bestemming te komen. Meer informatie over Bink Park treft u op www.binkpark.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden als geïnteresseerde in het project. We houden u via deze nieuwsbrief op de hoogte van al het nieuws rondom Bink Park.

Bink Park