Nieuw seizoen ‘Laura ontdekt 033’ op RTV Utrecht

Op zondag 19 maart 2023 gaat het nieuwe seizoen van Laura ontdekt 033 van start bij RTV Utrecht. Dit is een televisieprogramma waar verschillende spannende, creatieve of sportieve activiteiten in de regio Amersfoort worden gedemonstreerd door verslaggever Laura Spoelstra. Onderwerpen die dit seizoen aan bod komen zijn De Katoendrukkerij, De Dierenbescherming, De Stadswormerij en lacrosse bij de Amersfoort Alligators.

Laura ontdekt 033
Verslaggever Laura Spoelstra gaat elke aflevering een nieuw avontuur aan om op die manier te ervaren hoe het is om te doen wat iemand anders doet. Volgens Laura Spoelstra is het doel van dit programma om inwoners in de regio Amersfoort te laten zien wat er te doen is in de omgeving én om mensen te motiveren nieuwe te dingen te proberen. Het programma geeft een indruk van hoeveel Amersfoort te bieden heeft op het gebied van cultuur, sport en activiteit. Laura: “Ik hoop dat ik met dit programma mensen kan inspireren wél die proefles bij een vereniging te nemen of wél die interessante workshop te volgen.” 

Van Katoendrukkerij tot lacrosse bij de Amersfoort Alligators
Het nieuwe seizoen bestaat uit vier afleveringen van ongeveer tien minuten. “Het blijft heel speciaal om voor mij onbekende werelden te ontdekken”, vertelt Laura Spoelstra. Een van de vier onderwerpen is De Katoendrukkerij, een gespecialiseerde werkplaats voor katoendrukken in Nederland. Ook speelt Laura mee met lacrosse bij de Amersfoort Alligators. In Nederland is het nog relatief onbekend, maar daar hoopt coach Mike Chin van de Amersfoort Aligators gauw verandering in te brengen. Zal Laura het een beetje kunnen bijbenen?

RTV Utrecht
De 4-delige serie wordt van 19 maart tot en met 9 april iedere zondag uitgezonden op RTV Utrecht. Daarnaast zijn alle afleveringen ook online te bekijken via de website van RTV Utrecht en in de app.
 

RTV Utrecht logo