Workshops Muziektheater & Songwriting van KunstenHuis

Donderdag 2 februari start de Theaterschool van KunstenHuis Idea in samenwerking met de Muziekschool de gloednieuwe workshop Muziektheater en op 11 februari start de workshop Songwriting, twee korte verdiepingscursussen, waarin zang en theater elkaar weten te vinden.

Bij muziektheater staat de theatrale werking van het lied centraal. Spelers zingen vanuit hun personage en de liedjes zijn een belangrijk onderdeel van een groter, dieper verhaal. Centraal staat de vraag: wat wil een personage vertellen met een lied? De liefde verklaren, frustratie uiten, eenzaamheid delen? De workshop Muziektheater is voor acteurs die ook willen zingen en zangers die ook willen acteren. Naast techniek is er in de cursus volop aandacht voor presentatie, zodat een lied authentiek en geloofwaardig klinkt. Deelnemers bereiden voor aanvang van de cursus één of meerdere liedjes naar keuze voor, waar ze gedurende de cursus aan werken.  

Docenten Muziektheater
Anita van Soest en José Bosschers zijn bevlogen muziek- en theaterdocent bij KunstenHuis Idea met de nodige ervaring als uitvoerend musicus. Daarnaast maakt ze al vele jaren muziektheaterproducties. Voor meer informatie over deze cursus en inschrijven op https://kunstenhuisidea.nl/theater

Kennismaking Songwriting tijdens meet-up
Op zaterdag 4 februari vindt de Singer-songwriters HUB van Voice WorX Academy plaats in De Klinker in Zeist. Een gratis inspirerende meet-up voor singer-songwriters. Op deze dag delen professionals uit het vak, waaronder Dorine Wiersma (zie foto), hun expertise en kunnen musici elkaar ontmoeten. De Singer-songwriters HUB is een inspirerende plek voor musici die zich verder willen ontwikkelen. Het is tegelijk ook de kick-off van de nieuwe Singer-songwriting cursus van Voice WorX Academy die 11 februari van start gaat. Deze cursus bestaat uit een programma met lessen in songwriting en artiest ontwikkeling. 

Docenten Dorine, Nadine, Yeattem en José zijn aanwezig bij de Singer-songwriters HUB om hun kennis enthousiasme te delen en de Songwriting course te presenteren. Het wordt een middag vol uitwisseling en inspiratie en singer-songwriters zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Docenten Songwriting
Het team van de cursus Songwriting is divers en van hoog niveau en bestaat uit o.a
cabaretier en singer-songwriter Dorine Wiersma, zij won in 2009 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Singer-songwriter Lola Cedès uit Zeist, ze studeerde aan de Pop Academie in Utrecht en Codarts te Rotterdam. Gitarist en zangeres Nadine, zij studeerde gitaar aan het conservatorium van Gent. Zangcoach, songwriter en producer Yeattem Wong, afgestudeerd aan Rockacademie. Vocalcoach en is oprichter van Voice WorX Academy José Bosschers heeft zang en saxofoon gestudeerd.
 
Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie: kunstenhuisidea.nl/muziek

Dorine Wiersma
Fotograaf
Govert de Roos