Leerlingen Ichthus Zeist zamelen levensmiddelen in

De leerlingen van basisschool Ichthus zamelden kratten vol soep, pastasaus, shampoo en nog véél meer in voor Voedselbank Zeist en de Deelkast Noorderlichtkerk.

‘Het is fantastisch om te zien hoeveel spullen onze leerlingen hebben opgehaald voor de voedselbank en de Deelkast. Omkijken naar elkaar en er zijn voor elkaar, is iets dat we graag mee willen geven aan onze kinderen. Daar sluit deze actie goed bij aan. We zijn trots op de kinderen en ouders die met elkaar gezorgd hebben voor zoveel levensmiddelen en verzorgingsproducten’, aldus Ichthus-directeur Herwieta Molenaar. Julin van 10 jaar voegt toe: ‘Ik hoop dat mensen die het nodig hebben, de spullen komen ophalen’.

Onlangs leverde de leerlingenraad van de Ichthus grote boodschappentassen vol spullen aan de Deelkast bij de Noorderlichtkerk aan de Bergweg. Samen zetten zij spullen in de kast.

‘Hartverwarmend’, zegt Jeske Goedhart, beheerder van de Deelkast. ‘Deze spullen zijn ontzettend welkom. In deze tijden waarin de kosten voor boodschappen en energie ongekend hard stijgen, zijn er helaas mensen die elke euro moeten omdraaien. In de kast vind je houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten voor mensen die daar soms geen geld voor hebben. Super dat de leerlingen van de Ichthus ook aan onze Deelkast hebben gedacht’.

Het grootste deel van de opbrengst ging naar de Voedselbank Zeist. Ook daar zijn de spullen heel erg welkom. 

Deelkast