Totem pakt uit in de Dieptetuin tijdens Kunstroute Zeist

Datum
Einddatum

Al bijna 15 jaar geeft Atelier Totem in Zeist letterlijk ruimte voor creativiteit aan mensen die mentaal even een moeilijke periode doormaken. Tijd om eens goed uit te pakken dit jaar tijdens de Kunstroute Zeist op 8 en 9 oktober.

In de Dieptetuin toont een twintigtal deelnemers van Totem schilderijen, glas-in-lood werk, beelden van hout, metaal en klei, en er is natuurlijk muziek van de eigen Totem-band en een dj. Je kunt er een praatje maken met de kunstenaars en je laten verrassen door de originaliteit en kwaliteit van het werk. Atelier Totem is een creatieve werkplaats voor mensen met tegenwind in het leven. Wie even niet zo lekker in het vel zit of door problemen geen vaste (werk)plek heeft, kan bij Atelier Totem terecht. Er worden kunstzinnige activiteiten aangeboden, zoals schilderen, beeldhouwen, edelsmeden, zingen en muziek maken, alsook creatieve ambachten zoals houtbewerking en glas-in-lood werken. Het heeft in de loop der jaren een prachtige verzameling van kunstwerken opgeleverd die een lust zijn voor het oog.

“Een deel van de mensen die bij ons komen heeft al iets met creatieve vakken, ofwel als hobby ofwel beroepsmatig”, zegt Aart van der Lit, coördinator van Atelier Totem. “Maar er zijn ook deelnemers die ineens gegrepen worden door de kunst of ambacht en onvermoede talenten ontdekken. Zoals een techneut die van bestek een manshoge, bewegende sculptuur heeft gemaakt. Onze vitrinekast staat vol met bijzonder kunstzinnig keramiek en er zijn meerdere deelnemers wier schilderijen zo een galerie in kunnen. De Kunstroute is een uitgelezen moment om al het mooisdat gemaakt wordt aan een breder publiek te laten zien.”

Informatie
Meer informatie over Atelier Totem is te vinden op de website www.ateliertotem.nl. Wil je op een ander moment kennismaken, kom dan langs op de De la Reylaan 34 of neem contact via info@ateliertotem.nl of 030-7516353. Atelier Totem in de Dieptetuin, Van Tetslaan 1A, Zeist, Atelierroute Zeist, 8 en 9 oktober, 12.00 uur - 17 uur.

Foto: Vrolijke gezichten bij Atelier Totem: Stefan met zijn werk

Fotograaf
A. van der Lit
Vrolijke gezichten bij Atelier Totem: Stefan met zijn werk