Samen Oplopen - 500e Koppeling in Zeist

Vol trots laten wij van Stichting Samen Oplopen weten dat wij onze 500e koppeling hebben gemaakt van een inwoner aan een gezin of jongere in Zeist. Samen Oplopen startte in 2011. Het concept is inmiddels door 20 gemeenten overgenomen, maar we zijn er heel trots op dat de bakermat in Zeist ligt.

In 2011 maakten we 20 koppelingen tussen een inwoner van Zeist aan een gezin of jongere die wel wat steun kan gebruiken. In 2022 begeleiden we rond de 115 koppelingen. Gezinnen met baby’s, zwangere moeders, gezinnen met oudere kinderen, jongeren tot een jaar of 25, die graag wat hulp willen hebben van een mede-inwoner, die snapt hoe onze (vaak ingewikkelde) maatschappij werkt, kunnen zich melden. Op de foto ziet u een echtpaar uit Syrië dat sinds kort in Zeist woont en is gekoppeld aan een echtpaar uit Zeist. 

Samen ontdekken ze Zeist en Nederland. Zo leren zij Nederland en zijn regels en geschiedenis goed kennen, maar ook elkaars gebruiken en gewoontes. Ze wisselen veel informatie onderling uit; op deze wijze ontstaat er vertrouwen en een band. Beide stellen ervaren dit als een verrijking en voor het stel uit Syrië voelt Nederland als hun thuis. 

Samen Oplopen vindt het belangrijk op deze manier gezinnen te helpen goed te functioneren, zodat gezinsleden lekker in hun vel komen te zitten, waardoor de kinderen volop de kans krijgen zich goed te ontwikkelen en een mooie toekomst tegemoet gaan.

Wil jij ook iets betekenen voor een gezin of jongere? Samen een kopje koffie drinken, een brief uitleggen, spelen met de kinderen, helpen met huiswerk of meegaan naar een afspraak is bijvoorbeeld al heel veel waard. Wij vinden het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en dat je er plezier aan beleeft in de tijd die jíj ervoor over hebt. Mail of bel voor meer informatie met Ida Aantjes idaaantjes@samen-oplopen.nl Tel: 06 - 2816 5804

500e koppeling