Juwelier Rodewijk vaker slachtoffer van criminelen

Drie mannen slaan 's nachts de vitrines stuk bij juwelier Rodewijk aan de Slotlaan in Zeist. Ze gaan ervandoor met sieraden. Juwelier Rodewijk werd in het verleden vaker slachtoffer van een overval. Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde in haar programma op 29 juni aandacht aan de zaak.  

De eigenaar slaapt boven zijn zaak aan de Slotlaan en hoort donderdag 9 juni rond 04.00 uur een raar geluid. Hij denkt eerst dat het buiten stormt. Als het alarm in de zaak afgaat, loopt hij naar beneden en ziet hij dat het foute boel is en dat er is ingebroken.

Bewakingsbeeld
Op beeld is te zien hoe drie mannen het rolluik forceren met een krik. Eén van hen slaat de ruit van de deur aan diggelen met een koevoet en dan kruipen twee van hen de winkel binnen. De derde blijft buiten op de uitkijk staan. In anderhalve minuut slopen de twee binnen alle vitrines. Met grote halen schuiven ze de sieraden in de grote tassen die ze bij zich hebben.

Signalement
De twee mannen die naar binnen gaan zijn in het zwart gekleed, dragen zwarte handschoenen en hebben beiden een zwarte tas bij zich. Ze dragen bivakmutsen, maar als je goed kijkt, zie je toch wel iets te zien van hun gezicht. De verdachte die buiten blijft, heeft zwarte kleding aan, witte schoenen en een witte en gele handschoen aan.

Weet u wie de inbrekers zijn die een enorme ravage aanrichten bij de juwelier in Zeist? Informeer de politie!

juwelen
Fotograaf
Pixabay