Schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein

Op zaterdag 11 juni was het jaarlijks terugkerende schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein. Drentse heideschapen werden door scheerders van hun vacht verlost en deze vachten werden te koop aangeboden. De pasgeboren lammetjes worden volgend jaar pas geschoren.

Voor de vele bezoekers was er die dag van alles te doen en te zien. Zo kon men zien hoe schapenwol gesponnen wordt. Kinderen konden een rondje met de paardenkar, hout zagen, stokken schillen of broodjes bakken. Voor gezinnen is er een wandeling langs de vijver met aardwal. Een gids vertelde over de geschiedenis van het landgoed.

Verscholen in de bossen bij Zeist liggen Heidestein en landgoed Bornia. De gemarkeerde wandelroute voert door het afwisselende bos met karakteristieke dennen en overblijfselen van de historische landgoederen. Het meest indrukwekkend zijn de uitgestrekte heidevelden. 
Zo leeg en weids zag de hele Utrechtse Heuvelrug er ruim honderd jaar geleden uit. Een kudde Drentse heideschapen begraast de heide. In een oude schaapskooi zit een informatiecentrum van Utrechts Landschap.

Utrechts Landschap beschermt al 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. 
De natuurorganisatie beheert inmiddels 5.825 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 33.940 donateurs (Beschermers), 785 vrijwilligers en 82 bedrijfsvrienden. http://www.utrechtslandschap.nlWilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl
 

Schapenscheerfeest op Landgoed Heidestein
Fotograaf
Jeannette Bruijnincx