Boek en foto expositie ‘Achter mijn rug’ gelanceerd 

Onlangs vond de foto expositie plaats van Deborah Herder. Ook reikte zij het eerste exemplaar uit van haar boek ‘Achter mijn rug’. Het project bestaat uit ervaringsverhalen en foto’s van meiden met scoliose. De meiden geven zich bloot en laten zien hoe hun scoliose zichtbaar is. Op deze manier hoopt Deborah scoliose meer onder de aandacht te brengen. Tijdens deze bijzondere middag konden scoliosepatiënten en geïnteresseerden elkaar ontmoeten en vragen stellen. 

Deborah Herder is met dit project gestart vanuit haar eigen ervaring met scoliose in combinatie met haar passie voor fotografie. Ze hoopt dat de lezers met scoliose een deel van hun verhaal herkennen, zicht erkent voelen of steun vinden. Als de lezer geen scoliose heeft kan het meer informatie geven, een inkijkje bieden in een proces dat iemand met scoliose doormaakt en het kan helpen een ander beter te begrijpen. 

De meiden die hun verhaal doen in het boek hebben jarenlang geworsteld met het dragen van korsetten of voor het dilemma van wel of niet opereren gestaan. Voor sommigen was opereren de enige oplossing. De diagnose scoliose brengt een strijd met onzekerheid met zich mee die je op jonge leeftijd voor je kiezen krijgt. In het boek wordt er teruggekeken op de worsteling met zowel de diagnose als ‘het anders’ zijn. Ze vertellen wat ze doorstaan hebben, hoe ze er sterker door zijn geworden en welke wijze lessen daaruit mee te geven zijn.

Mocht u het boek willen bestellen of meer informatie zoeken kijk dan op www.deborahherderfotografie.nl/achter-mijn-rug
 

Deborah Herder
Fotograaf
EJCapturing