Lancering ‘Achter mijn rug’ van Deborah Herder

Op zaterdag 4 juni 2022 vindt de boekpresentatie én fotoexpositie van Deborah Herder plaats in het Dutch Scoliosis Center in Zeist. Het project, met dezelfde naam als het boek ‘Achter mijn rug’, bestaat uit ervaringsverhalen en foto’s van meiden met scoliose. De meiden geven zich bloot en laten zien hoe hun scoliose zichtbaar is.

De maker, Deborah Herder, is met dit project gestart vanuit haar eigen ervaring met scoliose. Zij wil graag scoliose meer op de kaart zetten en met haar passie voor fotografie had ze al snel een manier gevonden om dit te doen. Haar zoektocht begon online, waar de meeste mensen naar informatie over scoliose gaan zoeken. Maar er zijn weinig mensen die hun eigen verhaal delen. De online zoektocht resulteert nu in een expositie met foto’s en een boek vol met inspirerende en echte ervaringsverhalen van jonge vrouwen met scoliose. Jarenlang hebben zij geworsteld met het dragen van korsetten of voor het dilemma van wel of niet opereren gestaan. Voor sommigen was opereren de enige oplossing. De diagnose scoliose brengt een strijd met onzekerheid met zich mee die je op jonge leeftijd voor je kiezen krijgt. In het boek wordt er teruggekeken op de worsteling met zowel de diagnose als ‘het anders’ zijn. Ze vertellen wat ze doorstaan hebben, hoe ze er sterker door zijn geworden en welke wijze lessen daaruit mee te geven zijn. 

Zowel het aanmelden voor 4 juni als het boek bestellen kan via deborahherder@outlook.com Meer informatie over het programma vindt u op www.deborahherderfotografie.nl/achter-mijn-rug

Deborah Herder