Kunstlezing Living the landscape van Mirelle Nunes

Datum
Einddatum

Kunsthistorica Mirelle Nunes van Kunst uit Zeist laat u bij de kunstlezing Living the landscape het landschap in de kunst (her) beleven. De lezing sluit aan op de tentoonstelling ‘Living the landscape’ en is te zien t/m 20 september 2022 in Museum Belvédère in Heerenveen.

Living the landscape
Wereldberoemde kunstenaars als Ben Nicholson en Barbara Hepworth maakten van de pittoreske kustplaats St. Ives in Cornwall een wervelend internationaal kunstcentrum. De vele kunstenaars die zich er voor korte of langere tijd vestigden, lieten zich niet leiden door de laatste artistieke of maatschappelijke ontwikkelingen, maar door het eeuwenoude landschap, de zee en de verbondenheid tussen de plaatselijke bevolking en haar omgeving. Ver van de grote kunstcentra en actuele ontwikkelingen, vonden ze een persoonlijke stijl op de maat van licht, land en ruimte.

Museum Belvédère Heerenveen
Het museum is innig verbonden met het landschap en de kunst. Het is prachtig gelegen in het barokke museumpark Oranjewoud. Hierdoor ontstaat een relatie tussen interieur (de kunstwerken) en het exterieur (het Friese landschap).

Tentoonstelling
Museum Belvédère zal als eerste museum in Nederland aandacht besteden aan een bijzonder hoofdstuk uit de geschiedenis van de moderne kunst in Groot-Brittannië: de kunstenaarskolonie in St. Ives, Cornwall tussen 1937 en 1975.

Kunstlezing hybride
Kom naar deze lezing en laat u verrassen door de natuur en het landschap van St. Ives, Cornwall. Wie aan het landschap raakt, raakt aan de mensen. De kunstlezing wordt gegeven op dinsdag 17 mei in de ochtend van 10-11.30 uur. De online lezing wordt gegeven op donderdag 19 mei (van 10.30-11.30 uur) èn is ook te bekijken met de zgn. terugkijklink.

Kunstlezing Living the Landscape