Eerste Bilthovense Maestro op Vinkenplein

Op het Vinkenplein gaat op zondag 22 mei om 14.00 uur de Eerste Bilthovense Maestro van start. Voor deze eerste keer nemen zeven deelnemers, zonder orkest ervaring, plaats voor het Nederlands Brandweerorkest (NBO). Het NBO organiseert dit in het kader van hun 95/jarig bestaan.

Hans Frederiks (Steeds Beter), Maaike van der Meer (Studio Pilates en Meer), Ernst Veldkamp (Brandweer De Bilt), Jolanda van Hulst (Voedselbank), Hans Stevens (Kapsalon Stevens uit Maartensdijk), Pauline Pothoven (Biltsche Courant) en Erik van Heeringen (onze eigen onmisbare verzorger in barre tijden) gaan proberen de finale te bereiken in deze wedstrijd. Ze hebben van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk gekregen. De deskundige jury bestaat uit Anita van Soest en Johanna Eijsbouts van KunstenHuis Idea. Zij bepalen welke twee kandidaten doorgaan naar de finale.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een aantal werken uit verschillende genres. Lord of the Dance, The Pink Panther, Money Money, Soldaat van Oranje, de Radetzky mars of Rolling in The Deep kunnen zomaar voorbij komen. In de finale komt twee keer Copacabana op de lessenaar, de finalisten dirigeren verplicht hetzelfde werk.

We hopen op een prachtige zondag met veel publiek die ‘onze’ Maestro’s komen aanmoedigen. Ook zal het brandweerorkest nog ‘Hymn to Freedom’ van Thierry Deleruyelle spelen onder leiding van Lucienne de Valk. Een mooi rustpunt onder het jury beraad. De winnaar wordt bepaald door de jury in samenspraak met het brandweerorkest, waarna deze Maestro zich de ‘Eerste Bilthovense Maestro’ mag noemen. Op naar de tweede Bilthovense Maestro in 2023!

Maestro Vinkenplein