Rotaryveiling brengt € 7.250 op voor Oekraïense vluchtelingen

Onlangs organiseerde Rotary Zeist een veiling waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Oekraïense vluchtelingen in Zeist. Vele sponsors uit de Zeister middenstand brachten dinerbonnen, wijnpakketten, autoritten en dergelijke in. Ook anderen stelden hun fiets, vaas of kunst geheel belangloos ter beschikking van de veiling. 

Ruim honderd belangstellenden hebben op zo’n 70 kavels een bod uit kunnen brengen. De opbrengst was overweldigend! Veilingmeester Paul Schnabel kon aan het einde van de avond een check van € 7.250 overhandigen. Hij bedankte daarbij alle gulle gevers. De opbrengst van deze veiling is aangevuld met een donatie van Rotaryclub Zeist tot een bedrag van €13.250. 

Inmiddels zijn in Zeist de eerste vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen. Voor veel wordt gezorgd, maar niet voor alles en voor langere tijd. Een tandartsbezoek, een bril die kapotgaat, een tablet om te kunnen werken, een wieg voor een baby. Soms zijn spullen onverwacht of snel nodig, dan is het fijn als er een fonds is waar een beroep op gedaan kan worden. De opbrengst van de veiling wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Zeist en MeanderOmnium ingezet waar nodig. Voor meer informatie hierover kunt u een mail sturen naar info@rotaryclubzeist.nl.

Benefietveiling Rotary
Fotograaf
Mel Boas