Gezondere leefstijl voor de Zeister jeugd met JOGG

Gemeente Zeist wordt JOGG-gemeente. JOGG is een landelijke aanpak van gemeenten en lokale organisaties die zich richten op een gezonde leefstijl bij jongeren. Het doel van JOGG? Het stimuleren van een gezonde leefstijl onder de jeugd. De JOGG-aanpak richt zich op kinderen en jongeren van 0 t/m 19 jaar en zorgt voor een leefstijltransitie van ongezond naar gezond. Mede bepalend hiervoor is hun leefomgeving, waaronder; thuis, school, buurt, sport, vrije tijd, werk en media. 

Wethouder Marcel Fluitman: “Met de JOGG aanpak willen wij, samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder maken. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd”.

JOGG regisseur Elyna Kortwijk is samen met het onderwijs, de kinderopvang, de sport, welzijn en het bedrijfsleven al aan de slag met het uitvoeren van de JOGG-aanpak. Kortwijk: “In april start de buurtfitness in Vollenhove al en voor een gezondere leefomgeving die inzet op de thema’s; voldoende water drinken, meer bewegen, gezondere voerding en beter slapen, zijn de eerste plannen met het onderwijs en de sportverenigingen ook gemaakt”.

Contact
Wilt u meer weten over JOGG in Zeist? Of wilt u zelf aan de slag met één van de JOGG-thema’s? Neem dan contact op met JOGG-regisseurs Elyna Kortwijk via elyna@sportiefzeist.nl

Elyna Kortwijk en Marcel Fluitman
Fotograaf
Willem Jan Ritman Fotografie