Gemeente Zeist doneert 66.038 euro aan Giro 555

Het college van burgemeester en wethouders van Zeist en alle politieke fracties in de gemeenteraad hebben besloten om voor iedere inwoner van Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide en Zeist één euro te doneren aan Giro 555.

Burgemeester Koos Janssen: “De situatie in Oekraïne grijpt ons enorm aan, we leven mee met eenieder die betrokken is. We zien heftige beelden van mensen en kinderen op de vlucht. Graag willen we met dit gebaar een bijdrage leveren aan het goede werk van hulporganisaties die hulp en ondersteuning bieden aan Oekraïense vluchtelingen die hun thuis hebben moeten verlaten.”

Ook gemeente Zeist is diep geschokt over de ontwikkelingen in Oekraïne. Het is onvoorstelbaar dat op nog geen 2000 kilometer afstand een oorlog gaande is, waarbij slachtoffers vallen, mensen strijden voor hun vrijheid en moeten vluchten voor hun veiligheid. We zijn in gedachten bij het Oekraïense volk die leven in een tijd van angst en onzekerheid.

Een filmpje van de aankomst van de cheque bij Giro555 is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=FFkOx2KF7Zs

Foto: De in Zeist woonachtige Radio 2-dj Paul Rabbering en UNICEF Nederland-directeur Suzanne Laszlo met de cheque van de gemeente Zeist. UNICEF is één van de bij de actie Giro555 aangesloten hulporganisaties. 

De in Zeist woonachtige Radio 2-dj Paul Rabbering en UNICEF Nederland-directeur Suzanne Laszlo met de cheque van de gemeente Zeist. UNICEF is één van de bij de actie Giro555 aangesloten hulporganisaties.