Opening Theaterseizoen 2021-2022 Theater Figi

Het nieuwe theaterseizoen voelt als een frisse, nieuwe start. Na een bijzondere tijd vol verplaatsingen en de grote vraag of een voorstelling wel of niet doorgaat, kunnen we nu definitief de rode loper weer uitrollen voor een groot publiek en alle artiesten. Theater Figi opent het nieuwe seizoen op maandag 18 oktober met het theatercollege ‘Onze Man in Teheran’ van Thomas Erdbrink.

Victoria Ruijs (directeur Figi): “Wat heerlijk om na ruim anderhalf jaar een gesloten huis weer bezoekers, bespelers, technici, dansers, acteurs, cabaretiers, gewoon mensen te ontvangen in Theater Figi! Onze programmering in seizoen 2021-2022 is divers; van grote namen zoals Simone Kleinsma, Het Groot Niet Te Vermijden en Nick & Simon in onze grote zaal, tot upcoming cabaretiers en fantastische theatermakers in onze vlakke vloerzaal. We openen het seizoen heel Zeisters met een theatercollege en ik ben blij straks weer omringd te zijn met bekende en nieuwe gezichten!”
 
Het nieuwe theaterprogramma biedt dus voor ieder wat wils. Ook dit jaar veel leuke voorstellingen voor kinderen met o.a. Woezel en Pip, Dirk Schele en Juf Roos! Check figi.nl/theater voor het complete programma en tickets.
 
Ontmoetingsplek voor iedereen
In deze tijd waar alles 24 uur per dag doorgaat is een plek van verlichting en verbinding van grote waarde. Theater Figi wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Zeistenaren. Figi wil met haar filmtheaterfoyer uitgroeien tot een plezierige ontmoetingsplek voor liefhebbers van films en theater. Een plek waar je na de film of voorstelling ook terecht kan voor een gezellige na borrel en daarom zijn we ons horecaconcept ook aan het uitbreiden. Zo wordt het straks dé plek voor een compleet middagje of avond je uit! 

Marcel Fluitman (Wethouder Cultuur Gemeente Zeist):” Het is voor veel inwoners een heftige periode geweest van eenzaamheid en onzekerheid. Ik ben blij dat we nu weer kunnen genieten  van de mooiste theatervoorstellingen in ons eigen gemeentelijk Theater Figi.”

Onze man in Teheran
Van geen land ter wereld bestaan zulke uiteenlopende beelden als van Iran. Het is het land van strenge islamitische moraalpolitie én van al die plastisch chirurgen. Het is het land van geestelijken die de touwtjes in handen hebben, maar ook van de vele jonge en hippe vrouwelijke studenten. Maar wat is nu het échte Iran? En hoe ontwikkelt het land zich verder?
 
In een persoonlijk theatercollege schetst correspondent Thomas Erdbrink zijn beeld van het huidige en toekomstige Iran. Thomas Erdbrink was jarenlang Iran-correspondent voor o.a. de NOS, Volkskrant, en The New York Times. Hij schreef het boek Onze man in Teheran (2016), ‘Gelukkig nog altijd onze man in Teheran’ en maakte voor de VPRO en PBS Frontline in Amerika de bekroonde gelijknamige Televisieseries.
 
Wil jij er maandag 18 oktober bij zijn? Bestel dan nu snel de laatste tickets!

Theater Figi