Het is weer tijd voor de Mantelzorgwaardering

Vanaf 10 november, de Dag van de Mantelzorg, krijgen mantelzorgers in gemeente de Bilt de Mantelzorgwaardering 2021 uitgereikt. Gemeente De Bilt heeft besloten de waardering opnieuw uit te reiken omdat mantelzorgers het tijdens de corona-crisis extra zwaar hebben gehad. Mantelzorgers ontvangen deze waardering voor de belangrijke en onmisbare zorg en steun die zij geven aan hun naasten. De jaarlijkse mantelzorgwaardering wordt zeer op prijs gesteld en voelt als een erkenning.

Bent u mantelzorger? Of kent u iemand die de waardering verdient? Meld u dan aan voor de Mantelzorgwaardering 2021. Eén op de vijf mensen in Nederland is mantelzorger. De zorg die we aan onze naasten geven, vinden we vaak heel gewoon: ‘het hoort bij onze rol als vader, moeder, partner, kind of betrokkene’. Mantelzorg hoort bij het leven, maar is niet vanzelfsprekend. 

Gemeente De Bilt waardeert de inzet van mantelzorgers en biedt daarom de Mantelzorgwaardering aan. In 2021 bestaat deze waardering opnieuw uit bonnen ter waarde van € 50,-, te besteden bij aangesloten lokale winkeliers en ondernemers in onze gemeente. Alle aangemelde mantelzorgers ontvangen in november de bonnen thuisgestuurd. 

Hoe werkt de Mantelzorgwaardering?
• U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als degene waaraan u zorg verleent woont in gemeente De Bilt. 
• Iedere mantelzorger kan de mantelzorgwaardering één keer per jaar ontvangen. 
• Meerdere mantelzorgers (maximaal drie) rondom dezelfde persoon komen ieder afzonderlijk voor de waardering in aanmerking. 
• Aanmelden kan via het formulier op de website www.mensdebilt.nl. U kunt het aanmeldformulier ook telefonisch of per mail opvragen bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt. 
• Aanvragen kan tot en met 31 december 2021 en besteden kan tot en met 31 december 2022 bij lokale winkeliers en ondernemers die tijdens de lockdown waren gesloten, zoals de niet- essentiële winkels, kappers en horeca.
• Bent u al aangemeld als mantelzorger? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden en ontvangt u de mantelzorgbonnen thuis gestuurd.

Steunpunt Mantelzorg De Bilt
Henrica van Erpweg 2
3732 BG De Bilt
T 030 – 727 15 56
M 06 – 1307 11 29
E mantelzorg@mensdebilt.nl
www.mensdebilt.nl
 

Mantelzorgwaardering
Fotograaf
Pixabay