Annejet van der Zijl over ‘Fortuna’s kinderen’

Datum

Donderdagavond 4 november interviewt Ivar Borghstijn Annejet van der Zijl over haar nieuwe boek ‘Fortuna’s kinderen’. 

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non- fictieschrijvers van ons land. Ze debuteerde in 1998 met ‘Jagtlust’ en schreef bestsellers als ‘Sonny Boy’ en ‘De Amerikaanse prinses’. ‘Fortuna’s kinderen’ is Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. ‘

Fortuna’s kinderen’ is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur. 

Deze avond vindt plaats in Theater de Klinker, Markt 1 in Zeist. 
Aanvang: 19.30 uur. Na afloop, 21.30 uur, is er nog tijd voor een drankje. 
Kosten: € 11,00 voor niet-leden, € 9,50 voor leden van Bibliotheek Idea. 
Kaarten zijn online te koop via www.ideacultuur.nl/bibliotheek, bij vestigingen van bibliotheek Idea en bij de entree van de zaal (indien voorradig). Betalen in de bibliotheek en bij de entree van de zaal kan uitsluitend per pin.

Boekhandel Kramer & Van Doorn zorgt deze avond voor de verkoop van boeken en natuurlijk is er in de pauze en na afloop gelegenheid boeken van Annejet van der Zijl te laten signeren. 

Fotograaf
Mark Uyl
Annejet van der Zijl