Leonora Heijnen uit Zeist exposeert in Warande

Leonora Heijnen is geboren (1983) in Eindhoven, heeft jaren in Utrecht gewoond en woont nu met veel plezier in Zeist. Zij schildert sinds 2014 en volgt sinds 2018 een kunstopleiding aan de Nieuwe Academie Utrecht om haar werk verder te verdiepen.

In haar schilderijen staan de kracht van de natuur alsook bewegingen in de natuur en de mens centraal. Leonora maakt gebruik van structuur, waarin ze dit vangt.  Haar werk laat haar fascinatie zien met hoe mooi het leven kan zijn, hoe nietig de mens is of hoe de natuur zich aanpast aan barre omstandigheden. 

In haar werk schijnt haar eerdere opleiding tot aardwetenschapper door. De inspiratie voor haar werk haalt ze uit haar omgeving, gedreven door een natuurlijke kijk op onze aarde; landschappen of zaken als een hagelbui of satelliet- en dronefoto’s, en ook mensen, planten en dieren. Leonora abstraheert (veelal eigen) foto’s tot grootse, kleurrijke en warme schilderijen. Ze schildert zowel abstract als figuratief. Ook voor werk(en) in opdracht kun je bij haar terecht. 

Tot eind november hangt haar werk in Warande Bovenwegen, Heideweg 2, Zeist. Ook haar klein werk komt daar in de vitrinekast waarin nu sieraden van Moos Linskens, Sieraad op Maat, zijn tentoongesteld. 

Expositie Leonara Heijnen