Programma ontmoetingsdag De Bilt gaat weer open

Op 25 september bruist het weer in de kernen van gemeente De Bilt. Door de coronacrisis is de samenleving in De Bilt al anderhalf jaar ‘op slot’. De hoogste tijd om weer voorzichtig ‘open’ te gaan en elkaar weer te ontmoeten, te bewegen en te sporten en het culturele leven weer te beleven en zelf mee aan de slag te gaan. Op zaterdag 25 september wordt, onder aanvoering van het Kunstenhuis, hiervoor op meerdere locaties het startschot voor gegeven. Jong en oud is van harte welkom!   

Er is een aantrekkelijke ontmoetingsprogramma samengesteld met dans, muziek, sport, creativiteit, kunst, koffieochtend, shopping en diverse workshops en informatiepunten waar men bijvoorbeeld informatie kan vinden over vrijwilligerswerk. Uiteraard is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten en weer even met elkaar in contact te komen. Dus weer genieten van het sociale, sportieve en culturele leven wat het leven in onze gemeente ook zo de moeite waard maakt. De opzet is kleinschalig zodat dit alles binnen de nog geldende coronamaatregelen valt. De ontmoetingsdag is één van de acties die volgen uit het Crisis- en herstelplan corona welke in juni door de gemeenteraad is aangenomen. 

Op meerdere locaties
We organiseren de activiteiten, optredens, workshops en ontmoetingsplekken tussen 10.00 – 16.00 uur op meerdere locaties in onze gemeente; in kernen De Bilt  (o.a. bij Regenboogschool, Hessenweg, Cruijff Court, Stichting Mens), Bilthoven (o.a. bij Julianaschool, Bilthovense boekhandel, WVT, Centrum kerk) en Maartensdijk (bij De Vierstee). Kijk voor het actuele programma en de locaties op www.debiltgaatopen.nl of in de bijlage op het (voorlopige) programma. 

Opening bij het Lichtruim
De officiële opening van deze ontmoetingsdag is om 10.00 uur bij het Lichtruim in Bilthoven. Hier zal het Brandweerorkest een optreden verzorgen. Aansluitend zal kinderburgemeester Carmen Braak in de bibliotheek een verhaal voor kinderen voorlezen. 

Coronamaatregelen nog van kracht
De Bilt gaat open maar wel op een voorzichtige, kleinschalige en veilige manier. Aangezien de coronamaatregelen nog gelden, moeten we er daarom rekening mee houden dat op diverse locaties een maximum aantal belangstellenden naar binnen kunnen of aanwezig kunnen zijn bij een bepaalde activiteit. Kom dan gerust op een iets later moment terug. Alleen samen maken we er een gezellige maar ook veilige dag van!

Samenwerking
Met het crisis- en herstelplan corona hebben het KunstenHuis, RegioCultuurCentrum Idea, Mens De Bilt, diverse sportverenigingen, ondernemers en de gemeente de handen ineen geslagen om de samenleving weer een impuls te geven om elkaar te ontmoeten en weer actieve plannen te maken voor de toekomst.   

Sponsorloop
Op deze ontmoetingsdag kan men ook meedoen met de sponsorloop Histories. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar de Stichting Naburen. 

Op het moment is de organisatie nog volop bezig met het uitzetten van nieuwe activiteiten. Dagelijks komen er nog activiteiten bij. Deze kunt u nalezen op www.debiltgaatopen.nl
 

Gemeente De Bilt