Micha de Winter In de Hoofdrol

Datum

Op 3 oktober vindt de tweede ‘In de Hoofdrol’ plaats, locatie wordt nog bekend gemaakt. Dit keer staat Micha de Winter centraal. 

Micha is misschien bekender van tv, dan hij in de Groenekanse lanen is. Hij is emeritus hoogleraar Pedagogiek, en adviseert nog regelmatig. Niet als studeerkamergeleerde, hij stapt op betrokkenen af. Zo liet hij zich voor onderzoek opsluiten in de gevangenis of spreekt hij jongeren uit Kanaleneiland aan om hen te vragen wat zij Rutte zouden adviseren over jeugd in Coronabeleid. 

Van zichzelf zegt hij dat hij goed is in brandjes blussen of ze nou maatschappelijk zijn of dat de vlammen daadwerkelijk uitslaan. Elf jaar is hij actief lid geweest van de vrijwillige brandweer in Groenekan. Hij noemt zich niet-religieus Joods en verzorgt op de Concertzender een programma over joodse muziek.

Nu na dertig jaar Groenekan verlaat hij zijn witte huis op de Vijverlaan. Bij zo’n verhuizing orden je je leven weer opnieuw. Hij is benieuwd of de improvisaties zijn verhalen ineen onverwacht daglicht zullen plaatsen.
 
Over In de hoofdrol
In de hoofdrol is een intieme theatermiddag waar u kennis kan maken met het levensverhaal van meer of minder bekende Groenekanners of Biltse inwoners. Er is een live interview met hoofdpersoon. Ter plekke spiegelen vier acteurs met toetsenist Peter Huber het waargebeurde verhaal door een improvisatie.

Het publiek kan bijdragen met vragen aan de gast of wordt soms uitgenodigd een eigen ervaring te delen. Alle informatie over deze voorstelling en de kaartverkoop kunt u vinden op www.theaterinhetgroen.nl
 

Fotograaf
Jan Erik Kant
Micha in de Hoofdrol