SP-demonstratie maakt Binnenlands Bestuur nieuwsgierig

Demonstratie SP De Bilt

Onlangs demonstreerden een aantal kernleden van SP De Bilt voor het gemeentehuis van De Bilt met een paar spandoeken over democratie en transparantie. Deze actie is in de media gepubliceerd en leidde tot vragen van het blad Binnenlands Bestuur, het blad van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. 

D66 De Bilt wil door met Donja en Dolf

D66 De Bilt logo

Zondagmiddag heeft D66 De Bilt het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat Donja Hoevers lijsttrekker wordt, was reeds eerder bekend gemaakt. Huidig wethouder Dolf Smolenaers zou graag aanblijven en is daarom ook verkiesbaar. In totaal staan er 25 bekende namen op uit verschillende kernen. Genoeg te kiezen dus. 

Memorial Holocaust Day in De Bilt

Gemeente De Bilt

Op donderdag 27 januari 2022 zullen van 13.00 uur tot 17.00 uur op het bordes van Jagtlust herdenkingsborden staan. Op deze borden kunnen belangstellenden een kaartje hangen met daarop een eigen tekst.

Dorpskernen in gemeente Zeist worden aangesloten op glasvezel

Glasvezel aanleg

De dorpskernen Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide in de gemeente Zeist krijgen glasvezel van Glaspoort. Glaspoort is voornemens hier circa 4.500 aansluitingen te realiseren. De bewoners zijn recentelijk per brief geïnformeerd. Het project zit nog in de voorbereidende fase. De eerste huishoudens zullen nog in 2022 worden aangesloten.

Fotograaf
Pixabay

Vijf jubilarissen bij harmonieorkest OBK Zeist

Remco van Beek, 40 jaar lid

Aan het eind van het jaar 2021 heeft het Koninklijk Harmoniegezelschap OBK  Zeist een vijftal leden gehuldigd: Pim Kale (trompet) en Jenny Medema (hoorn) zijn 25 jaar lid van het orkest. Ella Huisman (niet-spelend lid), Remco van Beek, zie foto, (slagwerk) en Jolinda Huisman (niet-spelend lid) zijn 40 jaar betrokken bij O.B.K. Vanwege de coronapandemie zijn de jubilarissen thuis verrast met jubileumspeldjes, een oorkonde en bloemen.

Fotograaf
Karin Brands

Morris Schuring (16) maakt indruk bij debuut: P3

Morris Schuring in Dubai

Zo bij alles wat Morris Schuring in de autosport doet, verliep ook zijn debuut in de enduranceracerij voorspoedig. Wat heet: zeer voorspoedig. De zestienjarige coureur uit Den Dolder werd afgelopen weekeinde derde in de zeer competitieve (Porsche Cup) 992 Pro-klasse tijdens de 24 uur van Dubai. Op het bekende circuit in de Verenigde Arabische Emiraten nam de snelle tiener maar liefst vier stints voor zijn rekening.